2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Tiszatarjáni Pöttömök biztos kezdete

A Biztos Kezdet Program a gyermekszegénységet és a gyermekek társadalmi kirekesztettségét kívánja visszaszorítani azzal, hogy egyrészt összehangolja a helyben található, 0-6 éves korosztályhoz kapcsolódó szolgáltatásokat, beilleszti azokat a helyben elérhető ellátások rendszerébe, másrészt olyan helyi közösségeket épít, amelyek támogató környezetet nyújtanak a szülők gyermeknevelési kompetenciáinak erősítésére. A szülőt a gyermeken keresztül szólítjuk meg!

A célok elérésében sok elhivatott partnere van a programnak, így Tiszatarján Önkormányzata, a Közösségi Ház munkatársai, továbbá a GyEP-iroda, a Micimackó Napközi otthonos óvoda és bölcsőde, a házi orvos, a védőnő, az idősek nappali ellátását biztosító intézmény, a családgondozó, a Gyermekjóléti Szakszolgálat, Fekete Magdolna gyógypedagógus és Kovács Tamásné szülésznő.

A gyerekház minden hétköznap délelőtt – 8 és 12 óra között – 4 óra időtartamban nyitva áll. Naponta átlagosan 4-6 család látogatja a házat. A gyerekek és szüleik jól érzik magukat, sajátjuknak érzik a Pöttömök házát.
A visszajelzések azt mutatják: érdekes tevékenységeket kínálunk az érdeklődőknek, a program megtervezett napirend szerint történik, ugyanakkor készek vagyunk rugalmasan alkalmazkodni a szülők és gyermekek igényeihez.

Hiszem, hogy minden szülő jó szülő akar lenni! Jobbat, többet akar gyermekének, mint saját magának. Remélem, eljön az az idő, amikor a szülők gyermekük fejlődését látva maguk is rájönnek mekkora érték rejlik a részükre kínált szolgáltatásainkban.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek