2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Telt ház és fergeteges tapsvihar a II. Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon

Telt ház és fergeteges tapsvihar a II. Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon

2011.augusztus 12-20. között rendezték meg a II. Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált, amely 18 komolyzenei és 8 könnyűzenei koncertjére több, mint 15 000 látogatót vonzott. A világsztároknak otthont adó megyeszékhely kilenc napig a világ komolyzenei fővárosává vált.

„Az idei, második Kaposfest legnagyobb sikerének azt tartom, hogy sikerült megőrizni az első fesztivál színvonalát. A komolyzenei világ legtehetségesebb művészei mutatkoztak be a magyar és nemzetközi közönségnek, és olyan fogadtatásban volt részük, amelyen nagyon sokuk meg is lepődött. Dübörgő tapsviharral és többszörös visszatapsolással jutalmazták a nézők a frenetikus előadásokat a csordultig megtelt koncerthelyszíneken.” – árulta el Bolyki György fesztiváligazgató.

A hatvankilenc nemzetközi és magyar művész tizennyolc komolyzenei koncertet adott a Szivárvány Kultúrpalotában, a református és katolikus templomokban. A hallgatóság fele a zeneszerető kaposváriakból, másik fele az ország és a világ más tájairól érkező vendégek voltak. Hozzájuk csatlakozott az a 32 millió rádióhallgató, akik a Bartók Rádió jóvoltából 55 országban élőben hallgathattak meg négy koncertet. A többi koncert felvételét az év során folyamatosan fogják sugározni, így a szervezők összességében mintegy 100 millió külföldi rádióhallgatóra számítanak.

A Kokas Katalin művészeti vezető irányításával működő fesztivál szervezőinek célja néhány éven belül a világ vezető kamarazenei fesztiváljai közé emelkedni.

2012-ig ugyan még várnia kell a komolyzene kedvelő közönségnek, de a szervezők hisznek abban, hogy az idei koncertélmény kitart a következő Kaposfestig. Addig is érdemes folyamatosan figyelni a fesztivál közösségi oldalát (www.facebook.com/kaposfest) és honlapját (www.kaposfest.hu), amely oldalakon a legfrissebb információkat lehet olvasni a Kaposfesttel kapcsolatban.

 

Balogh Máté
Fotó: Lafferton Zsolt

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…