2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Téli abroncsokat adományozott a koraszülött mentőknek az Abroncs Kereskedőház

Téli abroncsokat adományozott a koraszülött mentőknek az Abroncs Kereskedőház

Tavaszi felajánlása után ezúttal téli abroncsokat adományozott az Abroncs Kereskedőház a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány számára. Az évente 4 ezer koraszülött csecsemőt és beteg újszülöttet szállító mentőautók több mint 200 ezer kilométert tesznek meg, gyakran mostoha időjárási viszonyok között.


Idén másodszor adományozott gumiabroncsokat a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány és társzervezetei számára az Abroncs Kereskedőház. Tavasszal minőségi nyári abroncsokat biztosítottak koraszülötteket szállító mentőautók számára, ma pedig új, Nexen 235/65R 16C téli abroncsokat adtak át az alapítvány vezetőinek. A két felajánlás mértéke megközelíti a 2 millió forintot.

–          A biztonságos téli közlekedés nagyon fontos feltétele, hogy megfelelő minőségű téli abroncsokkal legyen felszerelve a jármű. Az alapítvány vezetőitől azt az információt kaptuk, hogy hat mentőautójuk téli gumiabroncsai az idei szezonra már cserére érettek, ezért úgy döntöttünk, hogy ismét segítséget nyújtunk számukra – mondta Babicz László, az Abroncs Kereskedőház ügyvezető igazgatója.  – A minőségi abroncsok nagy mértékben segítik majd téli közlekedésüket.

A koraszülött, újszülött mentés 15 éve indult Magyarországon. Az ország több mint 80 százalékát lefedő – mentéssel és szállítással foglalkozó – regionális alapítványok munkáját tíz éve a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány fogja össze. A mostani felajánlás révén új abroncsok kerülhetnek a miskolci, nyíregyházi, a pécsi, a szegedi, a veszprémi és a zalaegerszegi térségben szolgálatot teljesítő mentőautókra.

–          Magyarországon a gyermekek 8,4 százaléka koraszülött. A babák szállítása speciális felkészültséget és felszerelést igénylő feladat, ahol fontos szerepe van a mentőautók műszaki állapotának is, így természetesen az abroncsoknak is – ismertette dr. Szabó Éva kuratóriumi alelnök, a veszprémi Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány és a Perinatalis Intenzív Centrum vezetője. – A társalapítványaink mentőautói a nap 24 órájában, az év 365 napján biztosítják a koraszülöttek és újszülöttek speciális mentését, szállítását. Kollégáink évente több mint 200 ezer kilométert utaznak és 4 ezer koraszülött csecsemőt és beteg újszülöttet szállítanak, gyakran olyan utakon, amelyeken a téli közlekedés bizony sokszor nagy nehézséget okoz, fokozottan igénybe veszik a mentőautókat. Nagyon örömteli, hogy az elmúlt években minden térségben sikerült az alapítványoknak új gépkocsikat beszerezniük, ezekre most biztonságos téli abroncsok kerülhetnek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek