2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Tehetség és identitás

Sajtótájékoztatóval egybekötött zárókonferenciával fejeződött be a „Tehetség és Identitás” című projekt
Egy esztendőn át tartott a sárospataki Art Ért Alapfokú Művészetoktatási Intézmény „Tehetség és Identitás” című TÁMOP projektje. A zárókonferencián Csetneki József projektmenedzser összegezte az egyéves munkát.

A projekt szakmai tartalmának megvalósítása az Art Ért Alapfokú Művészetoktatási Intézmény életében jelentős kihívás volt. A három tematikában – Helytörténet, Hétköznapi képzőművészet, Hagyomány és Kézművesség – tartott foglalkozások, az őszi és nyári táborok, a szakmai kirándulások és vetélkedők szerves egészet alkotva hozták meg az elvárt eredményt.
Mindezeket a sajtótájékoztatóval egybekötött zárókonferencia kísérő programjául szolgáló kiállításon kísérhették figyelemmel a meghívott vendégek. Ehhez kapcsolódott az egy éves folyamatot követő dokumentumfilm munkakópiájának, valamint az ez idő alatt készült fotóknak a bemutatása.
A programzáró eseményen Dr. Dávid Imre adjunktus  „A tehetséggondozás és a közoktatás kapcsolódásai a vidék Magyarországon” címmel tartott előadást, utalva a hasonló típusú oktatási projektek hasznosságára. Varga László, a programban résztvevő egyik település, Taktaharkány polgármestere előadásában kiemelte, hogy napjainkban különösen fontos az ifjú tehetségek felkarolása, segítése, hiszen ezzel nő az esélyegyenlőség és a későbbi érvényesülés lehetősége. Ezért a település önkormányzata ezt prioritásként kezeli.
Az egy éves projektben vállalt szakmai feladatok mellett az esélyegyenlőség megteremtése, a szegregációs és szelekciós mechanizmusok kiszűrése sikeresen alakult, az öt intézmény partneri együttműködése jó alapot teremtett a jövőbeni közös feladatok sikeres elvégzéséhez – fogalmazta meg Csetneki József projektmenedzser.
A sárospataki Art Ért Alapfokú Művészetoktatási Intézmény az Új Széchényi Terv TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0223 azonosító számú pályázatán a „Tehetség és Identitás” című programjával 44.200.200 Ft-ot nyert. A pályázat támogatási aránya 100 %. A projekt tervezett befejezési dátuma 2012.július 31.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek