2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

XXI. Diósgyőri Várszínházi Esték

A Bükk lábánál elterülő Diósgyőri vár immár XXI. alkalommal ad otthont a Diósgyőri Várszínházi Estéknek. Az idei év előadásai a vidámságra és a férfi-nő kapcsolatra helyezik a hangsúlyt. Hangulatosan kivilágított bástyák tövében könnyed kikapcsolódást ígérnek az előadások.

A XXI. Diósgyőri Várszínházi Esték első előadásaként a Főnix Színházi Műhely Karinthy est című kávéházi kabarészínházát láthatja a közönség július 27-én, este 9 órakor. Megtudhatjuk, hogy kell bánni a férfiakkal? Lehet bánni a férfiakkal? Vagy csak elbánni?
És a nőkkel? Egyáltalán, milyenek a nők? És a férfiak? Milyenek vagyunk mi magunk?
Igazságtalanok lennénk a nőkkel, ha nem tennénk fel rájuk vonatkoztatva is ugyanazokat a kérdéseket.
A Karinthy Frigyes műveivel eltöltött előadás után talán fény derül mindezekre.

Július 30-án, este 9 órakor az Éless-Szín társulata mutatja be Heltai Jenő A néma levente című vígjátékát olyan nagyszerű művészek főszereplésével, mint Nyertes Zsuzsa, Gregor Bernadett, Koncz Gábor és Mihályi Győző.
A történet röviden: Mátyás király hadnagya, Agárdi Péter, itáliai szolgálatán beleszeret az ifjan megözvegyült Ziliába. Nem kis furfang árán végre találkozhat vele. Megvallja szerelmét, s még búcsúcsókot is kap, de a hölgy kegyetlen árat kér: háromévi némaságot. Eltelik egy esztendő, s Agárdi Péter néma. Mátyás király tízezer aranyat ígér annak, aki szóra bírja … Zilia Itáliából útra kél, mert biztos benne, hogy szerelmes szavára megszólal a néma levente…

További információ: 46/530-516, www.adymuvhaz.hu
Jegyek elővételben az Adyban, az Ifiházban és a Diósgyőri várban és a Fehér Fotóban kaphatók.
Jegyrendelés e-mailben: adymuvhaz@chello.hu

A rendezvény szervezője Miskolci Kulturális Központ nonprofit Kft.
A rendezvény támogatója Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…

További cikkek