2021. 09. 25. szombat

Eufrozina, Kende
1 EUR 357 HUF
1 GBP 417 HUF

Táborozást nyertek az olvasással

Eldőlt, ki vehet részt a teljesen ingyenes, színes programokkal teli egyhetes táborban: június 4-én, hétfőn megtartották a Hahó, könyvtár(s)ak! című megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntőjét.

Ahhoz, hogy valaki igazán sikeres legyen ezen a vetélkedőn, nem kellett mást tenni, mint jókat olvasni, és az olvasottakat ügyesen feldolgozni. A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár ötödször hívta játszani a megye kisiskolásait, és idén is sokan jelentkeztek a versenyre. A 26 csapat közül 15 jutott be a döntőbe, ahol a két írásbeli fordulóban is szerepelt olvasmányokhoz kapcsolódó feladatokat kellett megoldaniuk. Ráadásként minden csapatnak elő kellett adnia egy maximum 3 perces jelenetet Milyen lesz az iskola 50 év múlva? címmel.
A Kiss Ottó József Attila-díjas költő által vezetett zsűri döntése alapján az első a Bőcsi Könyvmolyok csapata lett. Velük együtt a bogácsi Könyvbarátok, a Bánhorváti Betűfalók, az Olvasótündérek (miskolci Avastetői Széchenyi Általános Iskola), a Bojahada (tiszaújvárosi Széchenyi István Általános Iskola), a Regényfogók (miskolci Fazekas Utcai Általános Iskola) és a gesztelyi Csokonais könyvbarátok vehetnek részt július 9-től 13-ig a bogácsi Jurta Üdülőközpontba szervezett olvasótáborban és annak számos programján, kirándulásán.

Fotó: Az iskola 50 év múlva a Bánhorváti Betűfalók szerint

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárában 2021. szeptember 24-én, pénteken 16 órától rendezik meg a nyelve…

További cikkek

Hajas Laci újra tanulónak állt Látványos bemutatók, fergeteges show-k, hazai és külföldi sztárfodrászok... A magyar fodrászszakma színe-java gyűlt …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum