2021. 09. 25. szombat

Eufrozina, Kende
1 EUR 357 HUF
1 GBP 417 HUF

Bódult állapotban okozott balesetet

A közúti közlekedési balesetet okozó sárospataki sofőr úgynevezett „herbálos” cigarettát szívott el és nyugtatót is beszedett a vezetés megkezdése előtt. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a nyári időszakban is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

Járművezetés bódult állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Sárospataki Rendőrkapitányság egy 24 éves helyi férfival szemben. A gyanúsított 2018. május 26-án, Sárospatakon, az Aradi utcában autójával nekihajtott egy ház kerítésének. A balesetben nem sérült meg senki, a sofőrrel szemben alkalmazott drogteszt azonban pozitív értéket mutatott.

Hangsúlyozni kell, hogy az ittas, vagy bódult állapotban elkövetett járművezetés bűncselekmény, és bírósági eljárást von maga után. Az ittas járművezetők magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára. A megye útjain 2018. május 21-e és május 27-e között 86 közúti közlekedési baleset történt, ebből öt balesetben ittas, és egy esetben bódult állapotban volt az okozó járművezető.

A járőrök az adott időszakban azonban 14 ittasan volán mögé ült sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna. A velük szemben indított eljárások folyamatban vannak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Egy személyautó az úttestre lelépett gyalogos férfit ütött el Miskolcon, az Andrássy utcában. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt…
A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki rálőtt vitapartnerére Ózdon. Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum