2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Színek és fények

Színek és fények – 25 év a festészet bűvöletében címmel nyílt meg Bártfai Betty festőművész jubileumi gyűjteményes kiállítása Felsőzsolcán.

Mintegy száz képet láthatnak az érdeklődők a Bárczay-kastélyba betérve. A Felsőzsolcán élő, világjárt művész válogatása festészete, tanulmányai és utazásai sokszínűségéről ad bizonyságot a művészetek kedvelőinek. Tájképek, portrék, aktok, csendéletek, állatképek, illetve vallásos témájú festményeket láthatunk, amelyek mellett magunk is utazni kelhetünk. Utazni egy, a festészet szerelmese által megfogalmazott, színeiben és témáiban is gazdag világba.
A látogató számára kiderülhet az is, hogy Bártfai Betty nagy tisztelője a XIX-XX. századi magyar festőknek, alkotásai között felvillan például Munkácsy tisztelete, művei tanulmányozásának nyoma, de az itáliai és francia festészetnek szintén nagy tisztelője.
A festészet iránti elkötelezett érdeklődését, tanulni akarását számos országban tett tanulmányútja is bizonyítja. Olaszország, Izrael, Ciprus, Ausztrália, Finnország… – sorolhatnánk a helyeket, ahol képességét tovább fejleszthette. Mindennek eredményeként számtalan festménye megtalálható hazai és külföldi magángalériákban, illetve gyűjteményekben.
Bártfai Betty alkotásait december 18-ig tekinthetjük meg Felsőzsolcán, a Bárczay-kastélyban.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…