2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Szikszói siker a megyei zenei tehetségkutatón

Szikszói siker született április 6-án a Zene az kell című Alsózsolcán rendezett zenei tehetségkutatón: Kovács Gábor lett a  musical kategória győztese.. Miklós Tibor  a zsűri elnöke- aki dalszövegíró és a magyar musical megteremtője- kiemelkedő egyéniségként  méltatta a versenyzőt.
Füzesséri József,
Szikszó polgármestere arról beszélt: Szikszó  megbecsüli a  tehetségeit, hiszen ezek a kincsek tovább viszik a város jó hírét az országban és a világban. Szikszó eddig is adott már musical – és pop műfajban az országnak  kiemelkedő énekeseket.   Nagyon büszke a közösség Szakács Gergőre, aki az X –Factor döntőjébe került évekkel ezelőtt.  Farkas Tamás szintén országos ismeretségre tett szert musical műfajban, nemcsak előadásokon tapsolhatunk neki, hanem országos, zenei tv csatornákhoz is meghívást kapott már. Kovács Gábor az utóbbi időben bontogatja szárnyait, és nagy szorgalommal és alázattal tanul és fejlődik, vállalja a fellépéseit.
Kovács Gábor  Miskolci Egyetem utolsó éves hallgatója. Már gyermekkorában kiderült aranytorkúsága, őstehetsége.  Tudását középiskolában a színjátszó körben kamatoztatta, ismerősei , barátai biztatására tavaly óta kezdte  igazán úgy gondolni: a teremtő által kapott tehetségét az emberek javára kívánja fordítani.
Úgy gondolja a musical műfaja az, amiben a legtöbb boldogságot tud adni a hallgatóság számára. A musical ugyanis zeneileg és szövegében is olyan zenei műfaj számára,  ami szerinte a  legtöbb érzelmet váltja ki az emberekből. Önfeledt szórakozást ad ugyan, de mégis  elgondolkodtató. Egy-egy dal az a   három- négy perces katarzis, amit a hallgató átél, megél.   Az a művészet , ami értékeket közvetít az emberek számára.
Az elmúlt időszakban nagyon sok fellépésen közvetítette a dalain keresztül a musical értékeit. Szikszón számos ünnepségen  énekelt eddig. Alázattal , szeretettel akkor is ha több száz, vagy akkor is ha csak pár embernek akart örömet okozni. Mindig jó érzéssel tölti el, ha látja a hallgatóságon, hogy néhány perc után kisimulnak a ráncok, mosoly ül az arcokra, a lelküket megérinti a zene.
Énekelt már együtt gálákon neves színészekkel , többek között  Szabó P. Szilveszterrel, Peller Annával, Miller Zoltánnal, Egyházi Gézával, Németh Attilával, Mahó  Andreával. Fellépett már Miskolcon, Szegeden, Pomázon, Budapesten,. Április 13-án Dorogra készül egy operett- musical gálára , ahol várhatóan az ottani közönségnek is boldog, örömteli pillanatokat okoz majd énekhangjával, előadásával.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek