2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Szerezzétek meg osztályotoknak az 1 millió forintos fődíjat!

Szerezzétek meg osztályotoknak az 1 millió forintos fődíjat!

Április 26. éjfélig van még lehetősége az 5–12. évfolyamos osztályoknak beküldeni videópályázatukat, a Magyar Diáksport Szövetség által meghirdetett NETFIT® Class Challenge-re.

NETFIT® Class Challenge néven országos pályázatot hirdetett az 5–12. évfolyamos osztályok számára a Magyar Diáksport Szövetség. A program során a pályázó osztályok saját tervezésű mozgásprogramokat valósítanak meg a NETFIT® pedagógiai eszközrendszerét felhasználva, annak egyik kiválasztott profiljára alapozva.

A pályázat célkitűzése, hogy játékos módon ismertesse meg a diákokkal a NETFIT® egészségközpontú fittségi teszt lényegét, továbbá, hogy felhívja a diákok figyelmét az egészséges életmód és a rendszeres mozgás fontosságára, és arra, hogy a NETFIT® kiváló eszköz az edzéstervezéshez is.

A NETFIT® mérések 2017/2018. tanévben rögzített adatainak ismeretében megállapítható, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan továbbra is minden negyedik gyermek túlsúllyal küzd. Sajnos az életkor előrehaladtával − különösen a lányok esetében − továbbra is rendkívüli mértékben romlik az állóképességi ingafutás és a törzsemelés teszt eredménye, ingafutásban a tanulók 61,1%-a, míg törzsemelésben mindössze 52,6%-a érte el az egészségzónát.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek