2023. 03. 21. kedd

Benedek
1 EUR 399 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Mozgássérült idős asszonyt mentett ki a tűzből egy pénzügyőr

Mozgássérült idős asszonyt mentett ki a tűzből egy pénzügyőr

Égő lakásból mentett ki egy mozgássérült idős asszonyt egy szolgálatból hazafelé tartó pénzügyőr Miskolcon. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársa éjszakai szolgálatát követően, a hazafelé vezető úton figyelt fel az egyik szomszédos házból kiömlő fekete füstre. Bement a lakásba és az ott lévő mozgássérült idős asszonyt kivitte az utcára, majd áramtalanította az épületet.

A miskolci ház emeletén lévő konyhában csaptak fel a lángok. Az ott lévő bútorok kezdtek el égni. A pénzügyőr látva a házból kiömlő fekete füstöt, azonnal berohant a nyitott ajtón keresztül, hogy segítséget nyújtson a bennrekedteknek. Elsőként a mozgáskorlátozott idős asszonyt hozta ki a házból, majd miután az asszonyt biztonságban tudta, visszament, és egy idős férfit és egy fiatalabb nőt is kikísért a házból. Ekkorra már egybefüggő fekete füst borította a ház földszintjét is. Az időközben kiérkező tűzoltók gyorsan megfékezték a lángokat, így a tűz nem terjedt tovább.

A katasztrófavédelem hivatalos tájékoztatása szerint a családi ház konyhájában keletkezett a tűz. A konyhában berendezési tárgyak égtek, a tüzet a miskolci tűzoltók oltották el. A gyors intézkedésnek köszönhetően a lángok nem terjedtek tovább az épületben.

A NAV munkatársát, Matusz Gábort az Országos Katasztrófavédelemi Főigazgatóság és dr. Sors László, NAV-ot vezető államtitkár is kitüntette.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek