2024. 03. 19. kedd

József, Bánk
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Szebb környezetben indulhat újra az élet: elszürkült közösségi terek újulnak meg hazánkban

Szebb környezetben indulhat újra az élet: elszürkült közösségi terek újulnak meg hazánkban

A mándokiak és a maglódiak is ünnepelhetnek – színesebbé varázsolhatják életterüket

Budapest, 2021. június 1. Lezárult a jubileumi, tizedik alkalommal meghirdetett Let’s Colour Településszépítő Egyesület pályázata, melyen elszürkült közösségi terek megújítására lehetett összesen 800 négyzetméterre elegendő festéket nyerni. A 10 ezer fő alatti települések kategóriájában a Mándoki Térségi Szociális Központ, a 10 ezer fő feletti települések közül pedig a maglódi Vermesy Péter Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola projektjét választotta győztesnek a szakmai zsűri.

Rekordszámú pályázat, kiemelkedő aktivitás

A Let’s Colour Egyesület felhívásán bármely közösség vagy társadalmi csoportosulás elindulhatott, akik tevékenyen részt akartak vállalni környezetük megszépítésében. Az idei pályázatra rekordszámú jelentkezés érkezett, így különösen izgalmas verseny alakult ki a szavazás heteiben: „Idén minden eddiginél több, 143 pályázat érkezett a felhívásunkra, és példátlan aktivitást mutattak be a pályázók, hiszen pár hét alatt több mint 73 ezer szavazat érkezett a projektekre.” – jegyezte meg Nagy Gergely, a Let’s Colour Településszépítő Egyesület szóvivője.

A pályázók típusát tekintve idén is jellemző volt a sokszínűség, iskolák, óvodák szép számmal vettek részt, de jelentkezett környezetvédő egyesület és számos szociális intézmény is. A 10 ezer fő alatti kategóriában is egy ilyen típusú pályázat nyerte el a fődíjat: a „SZÍv/nÜNK Rajta!” fantázianéven futó projektben a Mándoki Térségi Szociális központ egyik falrésze kaphat új színeket hamarosan. A 10 ezer fő feletti kategóriában pedig a „SzínTÉRKép” művésznéven induló maglódi Vermesy Péter Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola pályázata nyert.

Különdíj a döntősöknek és a legnépszerűbb pályázatoknak

A nyertesek idén is mélyalapozót és festéket, professzionális designterveket, műszaki szakértőt és a festés teljes szervezését kapják jutalmul, a helyieknek csupán az önkéntes festőket kell biztosítaniuk. A nyertes közösségekkel megkezdődtek az egyeztetések, a festéseket legkésőbb 2021 augusztus végéig kell megvalósítani.

A mándoki és a maglódi kategóriagyőztesek mellett a hagyományoknak megfelelően a döntőbe jutott, de nem nyertes pályázók ezúttal is 50-50 liter Dulux festéket kaptak vigaszdíjként.

Ők a következők:

1.      kategória: Színes iskoláról álmodunk (Rákóczifalva); Színesebb iskolánkért (Harkány)

2.      kategória: A mi színügyünk (Berettyóújfalu); Mikor szürkék a tegnapok, színezz szép holnapot! (Üllő)

A rekordszámú jelentkezés és a fokozott érdeklődés miatt a szervezők úgy döntöttek, hogy a döntőbe nem jutott, de első 10 legtöbb szavazatot kapott pályázat (tehát kategóriánként 7-7 pályázat) is kap különdíjat, ők 30-30 liter beltéri Dulux falfestékben részesülnek.

A fődíj nyerteseiről az alábbi linken talál bővebb információt:

Mándok: https://letscolour.hu/palyazat/szv-nnk-rajta
Maglód: https://letscolour.hu/palyazat/szntrkp

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Szeretné megajándékozni a párját egy jól időzített romantikus ajándékkal? Randevúról, udvarlásról, esetleg egy évfordulóról van szó? Egy érzelmes megl…

További cikkek

Lehűléssel indul a hét
Lehűléssel és élénk széllel indul a jövő hét, visszatérnek az éjszakai fagyok és a csúcshőmérséklet is csak 10 Celsius-fok körül várható a többórás na…