2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Szabadtéri szoborkiállítás nyílt Kazincbarcikán

Kazincbarcika – Különleges és elgondolkodtató köztéri alkotásokból nyílt időszakos szabadtéri tárlat a belvárosban.

A „Művészet városi környezetben” című nemzetközi képzőművészeti szimpózium részeként egy izgalmas köztéri kiállítás nyílt a helyi művelődési központ mögött. Az időszakos szabadtéri tárlaton hét nemzetközi alkotás látható egy hónapon át. A francia, lengyel és magyar alkotók kifejezetten a szimpózium témájához igazítva hozták el műveiket, melyek elsőre talán meghökkentően, de szabad gondolkodással és befogadó készséggel hamar a „barátainkká” válnak. Mint Kalmár János tudományos fokozattal rendelkező szobrászművész mondta (akinek szintén látható egy műve a parkban) a szobrok nem figurák és alakok, hanem formarend és térrend alapján létrejövő alkotások. Fontos, hogy érezni kell a teret ahhoz, hogy be tudjuk fogadni őket.
A kiállítást Klimon István alpolgármester ajánlotta a közönség figyelmébe, akik a hétfő délelőtti kihelyezéstől szinte folyamatosan látogatták a különleges szoborparkot.
A tárlaton a „hazai színeket” Kovács Gabriella Idol című alkotása képviseli. A szabadtéri szoborkiállítás egy hónapon át látható Kazincbarcika belvárosában.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek