2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Sajtófotósok képei az IfiHázban!

Sajtófotósok képei az IfiHázban!

Sajtófotósok képei az IfiHázban!Megáll egy pillanatra, – a mindennapok rohanása közben – négy különböző médiában dolgozó kolléga, – Vajda János, Ádám János, Végh Csaba és Juhász Ákos, – a villanó fények, a kamerák, a fényképezőgépek kereszttüzében, és láthatóan zavarban vannak, hogy most mindenki Őket fotózza, minden szem rájuk szegeződik.

A Szabad Magyar Sajtó napja tiszteletére kiállítást szerveztek, a már megjelent sajtófotóikból a miskolci IfiHáz galériáján. Tánczos Tamás igazgató köszöntése után, Dobrossy István, a Megyei Levéltár ny.igazgatója beszél a sajtófotózás történetéről, s arról hogy hogyan jutott el a dagerotípiától a digitális fotóig a sajtó és a fényképezés. Szokásához híven a megyei sajtó történetébe is enged bepillantást, s emlékezetes sztorikat mesél.

Szól a fuvolaszó, s a megnyitón résztvevők nézik az összegyűjtött fotókat, amellyekkel a lapok hasábjain már találkozhattak, de amelyek a sokezerből, valamiért mégis a legkedvesebbek kollégáinknak.

OBE

 

Sajtófotósok képei az IfiHázban! Sajtófotósok képei az IfiHázban!

Sajtófotósok képei az IfiHázban! Sajtófotósok képei az IfiHázban!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…