2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Robog a kulturális sztrádán a „Zsák utca 2012”, azaz ismét nagyot szólt a Rendőr-Rock!

Robog a kulturális sztrádán a „Zsák utca 2012”, azaz ismét nagyot szólt a Rendőr-Rock!

Teltház előtt mutatta be a Miskolci Művészetek Házában immár harmadik, saját szerzeményű musicalét Albert Tamás r. őrnagy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság főnyomozója által vezetett Musical Műhely Miskolc (MMM) társulata.

Az elmúlt évek sikerei után a főnyomozó vezette társulat a kulturális sztrádán haladva csak képletesen futott zsákutcába. A drogprevenciós musical középpontjában a fiatalok körében népszerű parti drogok és stílszerűen a köré épült bűnözés áll. Figyelem: a musical utolsó jelenete megrázó, és nem volt happy end! De csak a szövegkönyv szerint a taps ugyanis most sem maradt el.

Érdemes figyelemmel követni a feltörekvő, és egyre népszerűbb csapatot, hiszen tagjai között igen tehetséges énekesek, táncosok, színészpalánták bontogatják szárnyaikat. Albert Tamás, a Musical Műhely Miskolc elnöke és egyben zeneszerzője szívén viseli a csapat fiatal tehetségeinek sorsát, folyamatos felvételt és fellépési lehetőséget kíván biztosítani a műhely tagjainak és az újonnan érkezőknek is.
A „Zsák utca 2012” ősbemutatóját követően a társulat a közeljövőben újabb előadásokat tervez Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében. Így június 13-án 11.00 órától és 17.00 órától a miskolci Művészetek Házában újra fellép az MMM társulata.

Információs háttér – „Zsák utca 2012”:

A darab modern hangvételű, a fiatalokhoz közel álló mai zenei világgal (hip-hop, beatbox, rap). A cselekmény a jelenben játszódik, szereplői fiatalok. A főszereplő egy lány, aki hugát egyedül neveli, mivel szülei meghaltak. Mint minden fiatalnak, neki is vannak tervei, álmai, barátai. Megismerkedik egy fiúval, és szerelem szövődik közöttük. A fiú bemutatja barátainak, ám az új társaság hamarosan bevezeti a lányt a drog útvesztőjébe. A csapat szelleme magával ragadja. A lógás, a füvezés vagányságnak, jó heccnek tűnő időtöltés, de nem számol a következményekkel. Ezen az úton számára nincs megállás. A darab bemutatja, mennyire könnyű a drogfogyasztás hálójába gabalyodni, s hogyan válhat az eleinte menőnek tűnő életvitel egyre inkább létszükségletté, életformává, hogyan evez egyre jobban veszélyes vizekre. A lány személyisége megváltozik, régi barátait elutasítja, testvérét elhanyagolja. Razzia elől menekül, hazudik, pénzt lop otthonról, s amikor már az is kevés a drogra, barátja ráveszi, hogy testével keresse meg a rávalót. Nem veszi észre, hogy kihasználják, kezdi elveszíteni emberi méltóságát. A musical utolsó jelenete megrázó. Nincs happy end, csakúgy, mint a legtöbb valós történetben, de végig nyomon követhetőek a drog szorításából való kiszállás lehetőségei.

További információk:

web: www. musicalmuhely.com

B-A-Z. MRFK: Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek