2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Gabonatáblában hasaltak a kábeltolvajok

Az elmúlt hét végén a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályvezetője egy rutin közlekedésbiztonsági ellenőrzés során kábeltolvajokat fogott.

Az osztályvezető szolgálati gépjárművével a Tiszaújváros és Mezőcsát közötti útszakaszon haladt a hajnali órákban. Egy külterületi erdős, bokros részen egy elhagyatottnak látszó bordó színű személygépkocsira lett figyelmes. A járműhöz érve azt tapasztalta, hogy a nyitott állapotban álló autó sértetlen, az ülésen munkásruhákat, illetve kesztyűket látott, a sofőr, illetve utasok nem voltak a közelben.

A hívásra kiérkező járőrök segítségével átvizsgálták az autót és annak környezetét, melynek során a gabonaföldön szétvágott, összegöngyölt és ragasztószalaggal összekötözött több száz méternyi rézkábelt találtak.

Rádión jelezték a rendőrségi ügyeleti központnak a tapasztaltakat, ahol megkezdték a jármű ellenőrzését. Eközben az osztályvezető és a járőrök átkutatták a területet, a vélhetően megzavart, de feltételezhetően a közelben tartózkodó tolvajok felkutatása érdekében. Ennek során a gabonaföldön egy csapáson haladva kb. 8-10 méter megtétele után a földön elfeküdve feltaláltak egy 40 éves kesznyéteni, egy 27 éves polgári és egy 34 éves tiszaújvárosi férfit. Mivel felmerült a gyanú, hogy a három gabonában rejtőzködő a kábeltolvaj, mindhárom férfit a járőrök előállították, a lopáshoz használt szerszámokat pedig lefoglalták.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást az ügyben.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek