2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Rendhagyó történelemóra a Jókai Iskolában

Megelevenedik a történelemkönyv azon a rendhagyó történelemórán, amit a Colonia Rostallo római légiósai a miskolci Jókai Mór Református Általános iskola 5. évfolyamának tartanak.

A bemutató helye:
Jókai Mór Református Általános Iskola
Miskolc, Pallós utca 1. 3525
Ideje:
2019. január 14-én hétfőn 10.35.

A diákok megismerhetik az ókori római nehéz-gyalogság fegyverzetét, harcmodorát, és ízelítőt kapnak a Kr. u. I. századi Róma hétköznapi életéből is. Felpróbálhatják a civil és a katonai viseleteket. Kézbe vehetik, és kipróbálhatják a hétköznapi  használati eszközöket és a fegyverzetet (a pilumot, gladiust, verutumot, scutumot, de olyan különlegességeket is, mint a plumbata).
A kort a lányok számára is közelebb hozzuk, női viselet és ékszerbemutatóval.

A miskolci bemutató január 14-én hétfőn 10.35 perckor, kezdődik amikor az óraközi szünetben, meglepetésként, a légiósok teljes fegyverzetben bevonulnak az iskola aulájába. Az alaki bemutatót követően a rendhagyó történelemóra az egyik nagyobb teremben folytatódik.

A Colonia Rostallo Kulturális és Hadtörténeti Alapítvány különleges hangsúlyt helyez a történelmi hitelességre. Rendszeresen tart ókori római témájú bemutatókat a Magyar Nemzeti Múzeum tagintézményeiben – például a Balácai Római Villagazdaságban – és az ország számos más múzeumában. Tagjai adták a Seuso-kincs díszőrségét a kiállítás Kelet-magyarországi állomásain.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek