2021. 10. 17. vasárnap

Hedvig
1 EUR 360 HUF
1 GBP 426 HUF

DK: Magyarországon halnak meg a legtöbben rákban és krónikus betegségekben

Az Eurostat nemrég közzétett adatai alapján Magyarországon halnak meg Európán belül a legtöbben rákban és krónikus betegségekben.
A Demokratikus Koalíció szomorúnak találja, hogy Magyarország már csak ilyen összefüggésekben tud listavezető helyet elérni. Az Orbán-csomag megszorításának éveiben, amikor már a fizetős szobában is a betegre szakadhat a plafon, a kormány 72 milliárdot oszt szét év végén sportegyesületeknek. A nagy reklámmal beharangozott vastagbélrák-szűrés programot másfél évvel elhalasztották és ezzel mintegy 10 ezer ember sorsát pecsételték meg. A kórházak adósságban vergődnek, a betegek a gyógyszerüket sem tudják kiváltani, és a rabszolgatörvény áldozatai már orvoshoz sem jutnak el a végtelen túlórák után. A DK emberhez méltó, színvonalas egészségügyet, európai magyarokhoz méltó ellátást követel, hogy ne a halálozási statisztikákban vezessen végre az országunk.
László Imre
országgyűlési képviselő, egészségügyi szakpolitikus, volt kórházigazgató
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Egy szolgálaton kívüli miskolci rendőr észlelése alapján állították elő a diósgyőri egyenruhások azt a sofőrt, aki egy zebrán kis híján elgázolt egy g…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum