2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Rajzpályázat a barátságos kórtermekért

A Tűzoltó utcai Gyermekklinika hivatalos alapítványa, az Őrzők Alapítvány rajzpályázatot hirdetett, melynek során 6-14 éves gyermekeket kért meg arra, hogy készítsenek minél barátságosabb, izgalmasabb kórtermet, ahol beteg társaik otthonosan érezhetik magukat a különböző gyógykezelések ideje alatt. A felhívás célja, hogy a gyermekek ösztönös kreativitását felhasználva, olyan kórházi – úgynevezett – egynapos osztály jöjjön létre, amilyenre még nem volt példa Magyarországon. A pályázat eredményhirdetésén Dr. Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár mondott köszöntőt.

„Az elmúlt évek tapasztalatai alapján nyugodtan állíthatjuk, hogy a magyar ember lehetőségei szerint – sőt néha azon túl is – segít a bajba jutott embertársain” – hangsúlyozta Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár az Őrzők Alapítvány “Egy kórterem is lehet menő!” című rajzpályázatának eredményhirdetésén.

Az államtitkár kiemelte: „Fedezzük fel, térképezzük fel azokat a célokat, amelyeket megvalósítva segíthetünk egyes rászoruló közösségeken vagy embereken. Azután a magunk eszközeivel és lehetőségeivel jól gazdálkodva, támogatókat keresve és találva, mozgósítsuk azokat, akik hozzáadják tehetségüket a megvalósításhoz.”

Prof. Dr. Szabó András, SE, II. számú (Tűzoltó utcai) Gyermekklinika igazgatója elmondta: „Büszkék vagyunk, hogy itt, a mi klinikánkon gyógyul minden második daganatos és leukémiás beteg gyermek Magyarországon, orvosaink, nővéreink, önkénteseink elkötelezettesége sokat jelent. A klinika Őrzők Alapítványának kezdeményezése, az „Egykórterem is lehet menő!” című országos gyermekrajz-pályázatára beérkezett rengeteg alkotás rávilágított arra, hogy a daganatos gyermekekért az emberek azonnal összefognak. Országszerte gyermekek, tanárok, osztályközösségek, szülők, nagyszülők, iskolaigazgatók dolgoztak azért, hogy a nálunk gyógyuló kisbetegek barátságos, otthonos környezetben kaphassák meg a kezeléseket az új kórteremben, az Egynapos Osztályon. A gyermekek rajzaikkal, ötleteikkel maguk is ennek az új osztálynak az építőivé váltak. Az önkéntesség,a segítőkészség, a jó ügy melletti önzetlen kiállás korai megnyilvánulásai ezek és ezt mi nagyra becsüljük a Klinikán.”

A pályázat zárásáig 1275 mű érkezett be, ami messze meghaladta az előzetes elvárásokat. Két korcsoportba osztva a 6-9 évesek korosztályában 717, a 10-14 évesek kategóriájából 398 pályamunka érkezett be. Az Őrzők Alapítvány a rajzpályázat mellett, belsőépítészeti tervpályázatot is hirdetett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatói számára. A gyermekektől beérkezett rajzok és a MOME-s pályamunkák ötleteinek felhasználásával készül el az Őrzők Alapítvány által finanszírozott klinikai osztály.

A rajzpályázatra beérkezett művekből az Allee Bevásárlóközpontban kiállítás tekinthető meg.

(Köznevelésért Felelős Államtitkárság)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…