2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

A piacok átmeneti ingadozás után megnyugszanak majd

A forint árfolyamváltozása miatt nem kell az idei költségvetést módosítani, idén is kézben tartja az államháztartás folyamatait a kormány, a hiány 3 százalék alatt lesz, a kormány arra számít, hogy a piacok átmeneti ingadozás után megnyugszanak majd – mondta Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter kiemelte: a magyar gazdaság a kormány várakozása szerint idén 2 százalékkal bővül, a folyó fizetési mérleg és a külkereskedelmi mérleg is jelentős többletet mutat.

Kiemelte: az elmúlt időszak forintárfolyam-ingadozását külső piaci okok idézték elő, a feltörekvő piaci folyamatok alól Magyarország sem tudja kivonni magát, de a magyar gazdaság mutatói kedvezőek.

A nemzetgazdasági miniszter kiemelte: a magyar gazdaság alapjai rendben vannak, a magyar makrogazdasági teljesítmény teljesen eltér a törökországitól. Idén a tavalyi növekedés duplája várható, sőt van olyan elemző, aki a magyar kormány várakozásainál magasabb, 2,4 , 2,6 százalékos GDP-bővülést vár az idén – mutatott rá.    Varga Mihály hangsúlyozta: az államháztartás rendben van, az államadósság csökkenő pályán van.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…