2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Prepart 2012 Sárospatakon

November 10-én, Sárospatakon a Művelődés Házában Prepart 2012 címmel kiállítás nyílik a sárospataki volt rajz szakos tanítóképzősök munkáiból. Az első ilyen tárlatot 2007-ben tartották, a sárospataki tanító képezde másfél százados létrejöttének az évfordulóján. A kezdeményezésből mára hagyomány lett.

Fazekas Balogh István főiskolai docens arról beszélt, civil akaratból, a volt diákok, prepások összefogásából valósult meg az első tárlat, de akkor ott eldöntötték a résztvevők, ötévente alkalmat adnak egymásnak, hogy találkozzanak, összejöjjenek. Az elhatározást cselekvés követte, hiszen az Prepart 2012-an 21 kiállító 72 munkával vesz részt, festmények, grafika, tűzzománc, smink, iparművészeti tárgyak kategóriákban.

A kiállítás létrejöttét támogatja a Sárospataki Tanítóképzésért Alapítvány, Sárospatak Önkormányzata, A Művelődés Háza, a Sárospataki Tanítóképző Főiskola Hallgatói Önkormányzata.

Az ünnepélyes megnyitót november 10-én délelőtt 11 órakor tartják, ahol bevezetőt mond a szervezés motorjaként is számon tartott Fazekas Balogh István. Az egykori rajztanárok, illetve diákok nevében szól Dr. Dobrik István, illetve Kormos Éva. Közreműködik a Prepartitúra.  A tárlat november 30-áig tekinthető meg Sárospatakon A Művelődés Házában.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek