2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

„Szerencsém van a szerepeimmel”

– beszélgetés Polyák Lillával
Már kapható a Madách Színház február óta nagy sikerrel futó darabja, az Én József Attila dalaiból kiadott CD. A korongot bemutató sajtótájékoztatót követően a Kozmutza Flórát játszó (és a lemezen éneklő) Polyák Lillával beszélgettünk a darabban megformált karakteréről, valamint a nemrég hatalmas sikerrel bemutatott Mary Poppinsról.


– Hogy látja József Attila kapcsolatát Flórával?

– A darabban ez nagyon szépen és részletesen kerül bemutatásra. József Attila élete utolsó szakaszában ismerkedett meg vele, amikor már nem teljesen volt önmaga, és a saját problémái miatt jóval nagyobb fontosságot próbált tulajdonítani ennek a kapcsolatnak, mint az valójában volt. De ez Flóra részéről is a legkevésbé volt csak szerelem, elsősorban inkább sajnálat és felelősségtudat, s bár Flóra eljutott oda, hogy beleegyezett abba, hogy hozzámegy Attilához, ez is inkább amiatt lehetett, mert úgy gondolta, hogy őt csak így lehet megmenteni.

– Milyen különlegességet jelentett Önnek Kozmutza Flóra karaktere?
– Mivel Kozmutza Flóra egy, a közelmúltban élt személy, ezért különösen oda kellett figyelnem a precíz ábrázolásra és a pontosságra. Egyébként szerencsém van a szerepeimmel; nem emlékszem arra, hogy valaha lett volna olyan feladatom, melyre azt mondtam volna, hogy ezt távolinak érzem, ezt nem szívesen vállalom…

– Énektechnikailag mennyire tartja nehéznek az Én, József Attilát?

– Populáris, viszonylag egyszerű, könnyen fogyasztható, nagyon szép dalokból áll a darab, és úgy gondolom, ez nem is történhetett máshogy, hisz József Attila verseire nem szabad olyan zenét írni, amely elnyomná azokat. És ez, mind a mi, mind, úgy tűnik, a közönség véleménye szerint jól működik.

-Hatalmas sikert aratott a Mary Poppins, melyben a címszerepet alakítja…
– Mary Poppins, úgy gondolom, mindannyiunk életében egy csoda… Egy rendkívül hosszú próbaidőszakot követően most végre learathattuk ennek a gyümölcseit is, és bízunk benne, hogy hosszú évekig az egyik legnagyobb közönségkedvenc marad a darab.

– És milyen maga az előadás?

– Nagyon fárasztó, hisz szinte az elejétől a végéig folyamatosan színpadon vagyok, és gyakorlatilag még az is nehezen megoldható, hogy igyak egy-két korty vizet valamikor… De egy színésznek az az igazi, ha minél többet játszhat!

DicsukD
Fotó: Stiber Judit

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…