2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Palacsinta, koncertek, óriásszínező és kalandjáték a gyerekeknek – így indul az évad Miskolcon

Palacsinta, koncertek, óriásszínező és kalandjáték a gyerekeknek – így indul az évad Miskolcon

Idén is szabadtéri rendezvénnyel kezdődik az évad a Miskolci Nemzeti Színházban szeptember 3-án.

A Déryné-kertben egész napos programmal készül a teátrum: kalandjáték a gyerekeknek, óriásszínező, musicalmesék, a zenekar és a Miskolci Balett műsora délelőtt, este pedig a társulat tagjainak zenés bemutatkozása várja az érdeklődőket. A 194. évad tiszteletére pedig 194 darab lekváros palacsintát sütnek ki a művészek, amelyet a kilátogatók között osztanak majd szét.

Az idei évadnyitó rendezvényen a korábbi évek népszerű programjai mellett meglepetésekkel és újdonsággal várják a színházbarátokat. Délelőtt családi programokkal készül a színház: a színpadon a jövő évad repertoárjából láthatnak részleteket, a zenekar és a Miskolci Balett is műsorral készül. Idén is lehet vezényelni a színház zenekarát, sőt, a legbátrabbak most akár a Miskolci Balett koreográfusává is válhatnak: a táncosok segítségével saját koreográfiát készíthetnek a jelentkezők. Ismét megnyílik a Selfie-Pont, bárki készíthet fotót a színművészekkel. A kicsiket óriásszínező és musicalmesék várják.
Kalandjátékra hívják a színészek idén a gyerekeket. Minden kalandvágyó kisgyerek jelentkezését várjuk, hogy egy fantasztikus délelőttöt töltsenek a mesék birodalmában! A Minden egér szereti a sajtot bemutatóhoz kapcsolódva Fruzsi és Soma, a két kisegér kéri a kicsik segítségét ahhoz, hogy megtalálják a Nagy Macska Mágust. A játékon 6-12 éves kor közötti gyerekek vehetnek részt, előzetes regisztráció után! Jelentkezni a miskolcinemzeti@gmail.com e-mail címen lehet névvel, telefonszámmal, e-mail címmel. Kérjük, a levélben tüntessék fel a gyermek életkorát is!
A fiataloknak is játékkal készül a színház: Kokics Péter, a Kilépő házigazdája vezényletével a bátor jelentkezők egy élő tabló részesei lehetnek. A programra helyszíni regisztráció szükséges, 10 órától várjuk a jelentkezőket a jegypénztár előtt felállított asztalnál.
A felnőttek számára is tartogat újdonságot szeptember 3-a. Hagyományteremtő céllal aznap indul útjára Versek a függöny mögött címmel egy különleges kezdeményezés. A színház előtt felállított fülkébe bárki beülhet, hogy meghallgassa élőben színművészeink kedvenc versét.
Nem késett még el az sem, aki bérletet akar váltani, hiszen számos kedvezménnyel és ajándékkal várjuk aznap a vásárlókat: a szeptember 3-án bérletet váltó nézőink közül egy szerencsés nyertes visszakapja bérlete árát! Minden vásárlónk hazavihet egy plakátot a tavalyi évad bemutatói közül, amelyet színészeink kérésre dedikálnak is!
Este a Déryné-kertbe várjuk az érdeklődőket, ahol a színház társulata mutatkozik be, Ki mit szeret címmel egy fergeteges zenés-táncos-verses esten! A hagyományokhoz híven idén is látványos fényfestéssel zárul az este: a Színészlakások falán elevenedik meg a színház 194. évada!
Szeptember 3-án nekem is Itt a helyem! a Miskolci Nemzeti Színház évadnyitó rendezvényén!

Részletes programok:

Kisütjük a 194. évadot!
A 2017-2018-as évad minden ízét és fűszerét belesütjük a helyszínen készülő 194 db. palacsintába! Köszönjük a Desszertem cukrászdának a felajánlott palacsintatésztát!

Délelőtti programok:
10:00-11:00     Mesés varázslat: Rajzfilmslágerek és musical dalok művészeink előadásában

10:15-11:00    Segítsetek Fruzsinak és Somának eljutni a Nagy Macska Márgushoz! – Kalandjáték 6-12 éves gyerekeknek. A program előzetes regisztrációhoz kötött!

11:00-11:30     Tablóképek élőben – A játékra 12 év feletti gyerekek jelentkezését várjuk! A program helyszíni regisztrációhoz kötött!

11:30-12:15     A Miskolci Nemzeti Színház zenekarának szabadtéri koncertje
Közben: Vezényeld a zenekart – nálunk bárki karmesterré válhat!

12:30-13:00     A Miskolci Balett műsora – visszatekintő az idei évadra és ízelítő az új évad repertoárjából!
Közben: Légy te a Miskolci Balett koreográfusa! – a táncosok segítségével készítsen saját koreográfiát!

13:00-14:00     Operett slágerek élőben: A szeptemberben bemutatásra kerülő Marica grófnő népszerű slágereiből ad ízelítőt a társulat.
Zárásként: a Miskolci Balett közös tánctanulásra hívja a vállalkozó kedvű nézőket az operett népszerű dalára: „Ringó vállú csengeri violám…”

Esti programok:
19:00-20:30: Ki mit szeret?: A Miskolci Nemzeti Színház társulata mutatkozik be egy fergeteges zenés-táncos-verses esten!

20:30-20:40:    Fényfestés a Déryné-kertben!

Egész napos programok:
•    Gyerekeknek: Minden egér szereti a sajtot óriásszínező – az elkészült alkotást az előadás premierjén kiállítjuk a Kamaraszínház előterében!
•    Kóstolja meg az évad palacsintáját! – a 194. évad tiszteletére 194 palacsinta készül, Molnár Anna színművésznő saját készítésű lekvárjával ízesítve!
•    Versek a függöny mögött – a színház előtt felállított fülkébe bárki beülhet, hogy meghallgassa élőben színművészeink kedvenc versét!
•    Váltsa meg bérletét aznap, vagy vegyen részt játékainkban és szerezzen dedikált plakátot!
•    Nyerje vissza bérlete árát! A szeptember 3-án bérletet váltó nézőink közül egy szerencsés nyertes visszakapja bérlete árát!
•    Legyen Ön is kampányarc – Készítsen saját plakátot színészeinkkel! Keresse A Szelfi Pontot!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek