2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Ötvenmilliós könyvtári fejlesztés

Közel ötvenmillió forintos projekt keretein belül hajt végre összehangolt szolgáltatásfejlesztést a Miskolci Városi Könyvtár és Információs Központ további három – a pályázatban konzorciumi tagként résztvevő könyvtárral. A fejlesztések elsődleges célja az élethosszig tartó tanulás feltételeinek biztosítása az esélyegyenlőség figyelembevétele mellett, a könyvtári szolgáltatások korszerűsítésével.

A Miskolci Városi Könyvtár és Információs Központon, mint konzorciumvezetőn túl, a projektben részt vesz a Diósgyőri Gimnázium és Városi Pedagógiai Intézet, a miskolci Bartók Béla Művelődési Ház Egyesület és Sajószentpéter Önkormányzatán keresztül a Lévay József Városi Könyvtár. Az összesen ötvenmillió forintba kerülő fejlesztésnek köszönhetően a könyvtárakban mindenhol bevezetik a számítógépes kölcsönzést, valamint az intézmények honlapjai interaktív webes felületek létrehozásával, illetve kulturális és közhasznú tartalmak szolgáltatásával bővülnek.

A projekt részeként számítógép- és internet használói tanfolyamok, valamint a könyvtárhasználatot is népszerűsítő digitális készségeket fejlesztő képzések indulnak, sőt a humánerőforrás fejlesztéssel – azaz továbbképzésekkel – is segíti a projekt a szolgáltatások minőségének javulását.
Borkuti László, a Miskolci Városi Könyvtár és Információs Központ igazgatója ismertette a programot a mai projektnyitó tájékoztatón.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…