2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

ŐSBEMUTATÓK A KLAZZ-ON

Miskolc – Ma is élő zeneszerzők legújabb munkáinak ősbemutatójára készül a Miskolci Szimfonikus Zenekar a március 13-i KLAZZ koncerten.

A KLAZZ-koncertek sorában, a Miskolci Szimfonikus Zenekar március 13-án Borbély Mihállyal (tárogató), Tommy Víggel (dob), László Attilával (gitár) és Zsoldos Bélával (ütőhangszerek) muzsikál. Márciusi estjük immár a tizenhatodik KLAZZ-koncert, ahol Malek Miklós, Tommy Vig, Wolf Péter, Zsoldos Béla és Victor Máté a Miskolci Szimfonikus Zenekar számára írt szerzeményei hangzanak el. Az elsősorban jazzt és könnyűzenét komponáló szerzők nagyzenekarra írt szimfonikus műveinek ez a koncert lesz magyarországi ősbemutatója.

Wolf Péter neve biztosan ismerősen cseng a VUK című rajzfilmsorozat főcímdala kapcsán, melyet ő komponált. Malek Miklós Hofi Géza nagy sikerű dalainak zeneszerzője, míg Tommy Víg nemrégiben már koncertezett Miskolcon, akkor is egy KLAZZ koncerten a Miskolci Szimfonikus Zenekarral. Victor Máté – a Tánc-szvit szerzője – pedig nem más, mint a Magyar Zenei Tanács elnöke, egykoron a Magyar Rádió Könnyűzenei Produkciós Szerkesztőségének vezetője.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek