2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Ősbemutató Jávor Pál életéről az Újszegedi Szabadtéri Színpadon

Ősbemutató Jávor Pál életéről az Újszegedi Szabadtéri Színpadon

Hegedűs D. Géza főszereplésével, Jávor Pálra emlékeznek az Újszegedi Szabadtéri Színpadon. A Kék-lila nyár című zenés játék a színészlegenda életének utolsó hónapjait eleveníti fel.

Szenvedélyes pillanatok, érzelmek, dráma, és egy színész küzdelmei – ez a színészlegenda, Jávor Pál életét bemutató zenés játék, a Kék-lila nyár, az Újszegedi Szabadtéri Színpad nyitóprodukciója. A produkciót a szegedi Pinceszínházzal együttműködve mutatja be a Szabadtéri. A produkció szövegét Pozsgai Zsolt írta, a dalszöveget Valla Attila, a zeneszerző pedig Gazsó Bálint volt. A Kék-lila nyár produkciót Telihay Péter rendezi.

Hegedűs D. Géza elárulta, hogy az ’50-es években ikonná, idollá vált sármos színész életét feldolgozó mű alapja egy szerelmi háromszög.  A produkcióban, csakúgy, mint Jávor Pál életében is, erőteljes szerepet kap felesége, feltűnik azonban mellette egy fiatal színésznő is, akinek az a reménye és a bukása is tulajdonképpen, hogy tervbe veszi, majd a nagytekintélyű művész segítségével karriert tud indítani a színházi világban.

A darab által nemcsak Jávor Pál életét ismerhetjük meg, hanem az ötvenes évekbe is visszarepülhetünk. A rendező elárulta, az előadás atmoszféráját meghatározza, hogy az események 1959-ben, a kultikussá vált épületben, a füstös Kamara Varietében zajlanak.

Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon idén nyáron a komédia és a romantika is megjelenik: a Kék lila nyár mellett Örkény fergeteges humorú abszurd drámáját is bemutatják. A „dobozoló” családot bemutató produkció, a Tóték főszerepét Trill Zsolt alakítja.

A Kék-lila nyár, Jávor szerelme című produkciót augusztus 13-án és 14-én láthatja a nagyérdemű az Újszegedi Szabadtéri Színpadon. Örkény István klasszikus művét, a Tótékat, pedig augusztustus 20-án és 21-én, az újszegedi színpadon.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek