2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Óriási sikerrel zárultak le az első Skool programozói műhelyek

Óriási sikerrel zárultak le az első Skool programozói műhelyek

Újabb támogató csatlakozott a nyári programokhoz: hamarosan az Ericssonnál rendeznek foglalkozást

Kiemelkedő eredményekkel zajlott le az első négy Skool workshop, melynek célja, hogy minél több 11 és 16 év közötti lányt vonjanak be a technológia világába.  Az utolsó két műhelyre több mint négyszeres volt a túljelentkezés. Összesen 60 lány vett részt a programokon, és szintén ennyi önkéntes segített a workshopok megvalósításában. Jó hír azoknak, akik nem tudtak részt venni ez első műhelyeken: a nagy érdeklődést követően hamarosan az Ericsson irodájában tart újabb foglalkozást a Skool.

Hatalmas az érdeklődés és pozitívak a visszajelzések
Az első Skool programozói műhelyekre – amelyeket a Dealogic Hungary-nél, az NNG-nél, a Yahoo-nál és a Morgan Stanley-nél rendeztek meg – összesen 144 lány jelentkezett, akik közül hatvanan – alkalmanként tizenöten – vettek részt a foglalkozásokon.

„Nagyon örülünk, hogy ennyi lány érdeklődött a workshopok iránt. Az igazi siker az, hogy a résztvevők közül többen is visszajelezték, hogy a programok során szerzett tapasztalataik alapján szívesen tanulnának tovább IT területen.” – mondta el Koleszár Szilvi, a Skool egyik alapítója. Hozzátette, hogy a túljelentkezés ellenére a képzés magas színvonalának érdekében nem bővítették ki a létszámot, hiszen így minden két-három lánnyal tudott együtt dolgozni egy-egy önkéntes.

A technológia világa iránti érdeklődés tehát nagyon nagy, mind a lányok, mind a szülők részéről. A fiataloknak szóló műhelyek mellett a Skool a Techmamival közösen a szülőknek is szervezett különböző foglalkozásokat, melyekkel elsősorban a kommunikációs szakadékot szeretnék csökkenteni a fiatalok és szüleik között. A műhelyek eredményességét jelzik az értékelő kérdőívekre adott válaszok. Ezekből kiderült, hogy a résztvevő lányok több mint nyolcvan százaléka gondolja úgy, hogy pozitív irányba változott a technológiai szakmákról alkotott képe. A Skool projektnek pedig pontosan az a célja, hogy minél több fiatal lány gondolja azt, hogy nekik is van jövőjük ezen a területen.

„Ennek a foglalkozásnak köszönhetően 100%-ig megerősödött bennem, hogy informatikával szeretnék foglalkozni a jövőben.” – fogalmazta meg egy résztvevő lány az egyik Skool műhely után.

Emellett a Skool hosszú távú célja a közösségépítés és a tudástranszfer. Előbbit a lányok lelkesedése is motiválja: többen visszatérő résztvevői voltak a műhelyeknek, és néhányan közülük már a két hetes nyári táborra is jelentkeztek. A tudástranszfert illetően számos lelkes önkéntes és a vállalatok szakmai támogatása segíti a Skool programot.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek