2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
Operaelőadás a moziban

Operaelőadás a moziban

Operaelőadás a mozibanIdőnként felcsattant a nézők önfeledt tapsa a miskolci Cinema City-ben szerdán este, amikor a Cine Maestro sorozat első vetítését, a Londoni Királyi Operaházban játszott Figaró házassága című előadását nézték. S ez bizony nem csoda! Olyan érzése volt az operarajongóknak, mint ha a londoni Covent Gardenben élvezhetnék a Royal Opera House csodálatos falai között a kitűnő előadást.

Ennek az ötletnek két dolog adott apropót, – mondta az előadás előtt Buda Andrea kommunikációs igazgató – az egyik, hogy az egyébként moziba járó fiatalokkal megkedveltessék az operát, hiszen a felmérések azt bizonyítják, hogy nem igazán néz ez a korosztály operaelőadást. A másik pedig, hogy azt a közönséget is a moziba csábítsa ezekkel az „ínyencségekkel” akik nem járnak moziba, de szeretik az operát, és itt ezt HD minőségben digitális térbeni hangzással élvezhetik. Az előadás előtt Flach Antal zenetanár vezette be a nézőket abba korba, amelyben a mű született, és jó pár kuriózumot is elmesélt Mozart-ról és az opera keletkezéséről.

A CineMaestro keretében láthatjuk majd a Carment, a Traviátát, a Rómeó és Júlia balettet, és a Don Giovanni-t. A sorozat fővédnöke Szinetár Miklós, aki így ajánlja a nézőknek a produkciókat: a Londoni Operaház a világ egyik legszínvonalasabb operaháza. Opera és balettelőadásai mértékül szolgálhatnak minden operát játszó színház számára.

A Figaró házassága című darabot David McVicar rendezte színpadra és Antonio Pappano vezényelt. Figarót Erwin Schott, Susannát Miah Persson, Almaviva Grófor Gerald Finley, Almaviva Grófnét Dorothea Röschmann, és Cherubinot Rinat Shaham alakította.

A következő előadás a Carmen lesz, amelyet március 9-én Budapesten, 12-én pedig Miskolcon, Győrben, és Pécsett vetítenek a Cinema Cityben.

-obe-

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…