2022. 08. 19. péntek

Huba
1 EUR 405 HUF
1 GBP 480 HUF

Nyolc induló, két nyertes

Átadják szeptember 22-én a „Magyar Kézműves Remek” pályázat díjait
A BOKIK szervezésében nyolc kézműves indult megyénkből a „Magyar Kézműves Remek” cím elnyerésére kiírt pályázaton, közülük ketten részesültek a rangos elismerésben. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) 15. alkalommal hirdette meg ezt a versenyt, amelynek díjátadóját szeptember 22-én tartják Budapesten, a Hungexpo területén.

Debreczeni Sándor miskolci késes népi iparművész és Bogdán Erzsébet sárospataki hímző népi iparművész nyerte el megyénkből a „Magyar Kézműves Remek” címet az országos versenyen.
A díjátadón az MKIK vezetői mellett jelen lesz Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is.

A pályázat célja: a magyar kézművesség értékeinek és mestereinek elismerése, minőségi kézműipari termékek bemutatása, a hazai és külföldi fogyasztók orientálása, a magyar termékek jó hírének öregbítése, a magyar kézműiparban a hagyományőrző vállalkozói kultúra elmélyítése, a kézműves szakma rangjának emelése, a magyar kézművesség turisztikai kínálatának gazdagítása, népi kézműves mesterségek hagyományainak továbbéltetése.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Az Edelényi Rendőrkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el 2022. augusztus 20-án és augusztus 21-én. Az Edelényi Rendőrkapitányság veze…