2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Nyitókonferencia az Egyetemen

Nyitókonferencia az Egyetemen

Nyitókonferencia az EgyetemenA Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara a TÁMOP 4.1.2. program keretében támogatást nyert egy pályázati projekt megvalósítására, melynek címe: „Tananyagfejlesztés és tananyag-korszerűsítés a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi alapszakán” (Pályázati azonosító: TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0033).

A megvalósításra a partner INNOCENTER Közhasznú Nonprofit Kft-vel konzorciumi együttműködésben kerül sor. A projekt futamideje 2010. január 1 – 2011. június 30. A pályázati költségvetés: 103 219 165 Ft, ebből a ME MFK részesedése 53 603 040 Ft (20 % önrésszel), az INNOCENTER Kft-é 49 616 125 Ft (25,3 % önrésszel).

A projekt keretében 16 tárgy fejlesztésére kerül sor, melyek a Műszaki Földtudományi alapszak természettudományos és szakmai törzsanyagából kerültek kiválasztásra. Ezeknek a tárgyaknak az oktatása még azelőtt zajlik, mielőtt a szakirányválasztás történik, tehát a teljes szakot érintik.

A fejlesztés során fontos szempont az interdiszciplináris jelleg, a külföldi képzési partnerekkel történő konzultáció, a kapcsolatfelvétel a munkaerőpiaci résztvevőkkel, a gyakorlatorientált oktatás felé elvárt igények felmérése, valamint a tananyagfejlesztési terveknek a fenntartható fejlődés, éghajlatváltozás és a társadalmi felelősségvállalás koncepcióihoz való illesztése. A tananyagok modulrendszerben készülnek el. A magyar nyelvű tananyagokat angol nyelvre fordítják, és elvégeztetik az angol nyelvi lektoráltatást. Az angol nyelvű modulok kreditjeit beépítik a képzésbe. Az elkészült modulokat harmonizálják, illesztik a létrehozott felületekhez, és on-line, interaktív formában jelentetik meg, valamint hozzáférhetővé teszik a www.tankönyvtár.hu web-oldalon. A tananyagok nemzetközileg elérhetőségét OCW kurzusok formájában biztosítják. A megvalósítás részét képezi a földtani adatbázisok beszerzése és fejlesztése valamint ezek illesztése a tananyagokba.

A projekt megvalósításával a következő eredmények várhatók:

–      a földtudományi mérnökök végzés után rögtön szakképzettségüknek megfelelő álláshoz jutnak,

–      igényeiknek és érdeklődésüknek megfelelő munkát találnak,

–      bővülnek a külföldi munkavállalás lehetőségei,

–      szélesebb lehetőség nyílik külföldi részképzésre,

–      a mesterképzésben tovább tanulni kívánók jobb esélyekkel jelentkezhetnek külföldi egyetemekre,

–      az angol nyelvű képzés bevezetésével jelentősen nő a külföldi hallgatók érdeklődése a Karon zajló földtudományi mérnöki képzés iránt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…