2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

MalacTour – Sorozatos sertés sértések

Az elmúlt időszakban több alkalommal is előfordult, hogy kisteherautókban összezsúfolt sertéseket szállítottak hazánk útjain Lengyelországból Romániába. Minden esetben állatkínzás miatt indított eljárást a rendőrség.

 

83-as

A Magyar-Szlovák államhatár honi szakaszán az Encsi Rendőrkapitányság járőrei közúti ellenőrzés során megállítottak egy kisteherautót április 9-én a hajnali órákban. A jármű rakterében két szinten, összesen 83 darab disznó volt összezsúfolva. Az állatok szűkösen, levegőtlenül, takarmány és folyadék nélkül voltak szinte egymás hegyére halmozva. A francia-magyar állampolgárságú sofőrt és utasát előállították az Encsi Rendőrkapitányságra.

99-es

Egy nappal korábban, április 8-án szintén a 3-as autópálya Hernádvécséhez közeli szakaszán vontak ellenőrzés alá az Encsi Rendőrkapitányság járőrei egy másik kisteherautót a kora esti órákban. A járműben két szinten és szintén minősíthetetlen körülmények között szállítottak 99 darab malacot. A román állampolgárságú sofőrt szintén előállították az Encsi Rendőrkapitányságra.

 

63-as

A két esetet megelőzően még március 15-én a Közbiztonsági Háló program keretében Szikszó belterületén a járőrök egy zárt puttonyos kisteherautót ellenőriztek. A ponyva alatt megdöbbentő látvány fogadta a rendőröket. A raktérben, annak megosztásával, alul és felül mindösszesen 63 sertést találtak összezsúfolva.

 

Tranzit állatkínzás

Mindhárom esetben a járművek külföldi állampolgárságú sofőrjei az állatokra vonatkozóan állatorvosi igazolással, szállításukra, sőt még a beszerzésük igazolására szolgáló okiratokkal sem rendelkeztek. Továbbá mindegyikük Lengyelországból akarta Romániába szállítani az állatokat.

A rendőrök a járművek beszállítására, lefoglalására, és az állatok megfelelő helyre történő szállítására, illetőleg az ügyben ilyenkor szükséges állategészségügyi hatóságok értesítésére haladéktalanul intézkedtek.

A gyanúsítottakkal szemben az Encsi Rendőrkapitányság állatkínzás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást, amelyeket gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítással tervez befejezni.

 

Az Encsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…