2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
Halott újszülött az ágyneműtartóban

Hangfalat érő bejelentés

A napokban egy Mezőcsáti fiatalember nem ment el úgymond szó nélkül a házuk előtt két rosszban sántikáló kamasz mellett. A bejelentés hamar meg is hozta gyümölcsét: a helyi kultúrháznak az éber fiatalember ténykedése képletesen és szó szerint is „hangfalat ért”. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője levélben fejezi ki köszönetét a példamutató Mezőcsáti fiatalembernek.

Mezőcsáton április 3-án, az esti órákban egy fiatalember éppen a házuk udvaráról állt ki édesapja autójával, amikor arra lett figyelmes, hogy egy közeli útkereszteződésben két kamasz görnyed egy jókora doboz alatt, valahová cipelik azt.

Az eseményeket rögtön tett követte: a szemfüles és felelősségteljes állampolgár a gyanús eseményekről rögvest bejelentést tett a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság ügyeletére, sőt a gépkocsival a cipekedők után iramodott.

A két zavart fiú bajt szimatolva beiszkolt a közeli temetőbe, a bejelentő meg utánuk. Közben az egyik lopakodónak megállj-t kiáltott, aki engedelmeskedett is a kérésnek, a másik viszont ijedtében elszelelt.

Az egyenruhások kiérkezéséig a helyszínen visszatartott kamasz a rendőröknek elmondta, hogy ő csak segített barátjának a hatalmas terhet cipelni, ami nevezetesen egy nagy hangfal volt.

A rendőrök később természetesen felkeresték a másik fiút is, aki pedig egy teljesen más történettel állt elő: ő azt állította, hogy semmi köze a hangsugárzóhoz.

Tekintettel arra, hogy ilyen tárgy eltulajdonításáról addig nem érkezett bejelentés az ügyeletre, a „talált tárgyat” a Mezőcsáti Rendőrőrsre vitték a járőrök.

Másnap, vagyis április 4-én aztán képletesen fogalmazva „kibújt a szög a zsákból”: a délutáni órákban ugyanis bejelentetés érkezett, hogy a Mezőcsáti kultúrház ajtaját ismeretlen elkövető felfeszítette, majd bentről eltulajdonított egy hangfalat.

A „talált” majd megkerült hangfal problémája így hamar megoldódott: a nyomozók kihallgatták a fiatalkorú, valamint a gyermekkorú helyi fiúkat, akik közül a fiatalabbik töredelmesen beismerte tettüket, viszont az idősebb továbbra is konokul tagadott mindent.

A figyelmes állampolgár felelősségteljes magatartásának köszönhetően a rendőrök hamar megoldották a Mezőcsáti „gordiuszi hangfalat”, a kultúrházba pedig egyhamar visszakerülhetett az eltulajdonított tárgy.

A mások előtt is példaképül állítható bejelentő részére – a rendőrség munkájának támogatásáért és a helyi közösségi értékek védelméért – a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője hamarosan levélben fejezi ki köszönetét és elismerését.

 

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…