2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
Halott újszülött az ágyneműtartóban

Hangfalat érő bejelentés

A napokban egy Mezőcsáti fiatalember nem ment el úgymond szó nélkül a házuk előtt két rosszban sántikáló kamasz mellett. A bejelentés hamar meg is hozta gyümölcsét: a helyi kultúrháznak az éber fiatalember ténykedése képletesen és szó szerint is „hangfalat ért”. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője levélben fejezi ki köszönetét a példamutató Mezőcsáti fiatalembernek.

Mezőcsáton április 3-án, az esti órákban egy fiatalember éppen a házuk udvaráról állt ki édesapja autójával, amikor arra lett figyelmes, hogy egy közeli útkereszteződésben két kamasz görnyed egy jókora doboz alatt, valahová cipelik azt.

Az eseményeket rögtön tett követte: a szemfüles és felelősségteljes állampolgár a gyanús eseményekről rögvest bejelentést tett a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság ügyeletére, sőt a gépkocsival a cipekedők után iramodott.

A két zavart fiú bajt szimatolva beiszkolt a közeli temetőbe, a bejelentő meg utánuk. Közben az egyik lopakodónak megállj-t kiáltott, aki engedelmeskedett is a kérésnek, a másik viszont ijedtében elszelelt.

Az egyenruhások kiérkezéséig a helyszínen visszatartott kamasz a rendőröknek elmondta, hogy ő csak segített barátjának a hatalmas terhet cipelni, ami nevezetesen egy nagy hangfal volt.

A rendőrök később természetesen felkeresték a másik fiút is, aki pedig egy teljesen más történettel állt elő: ő azt állította, hogy semmi köze a hangsugárzóhoz.

Tekintettel arra, hogy ilyen tárgy eltulajdonításáról addig nem érkezett bejelentés az ügyeletre, a „talált tárgyat” a Mezőcsáti Rendőrőrsre vitték a járőrök.

Másnap, vagyis április 4-én aztán képletesen fogalmazva „kibújt a szög a zsákból”: a délutáni órákban ugyanis bejelentetés érkezett, hogy a Mezőcsáti kultúrház ajtaját ismeretlen elkövető felfeszítette, majd bentről eltulajdonított egy hangfalat.

A „talált” majd megkerült hangfal problémája így hamar megoldódott: a nyomozók kihallgatták a fiatalkorú, valamint a gyermekkorú helyi fiúkat, akik közül a fiatalabbik töredelmesen beismerte tettüket, viszont az idősebb továbbra is konokul tagadott mindent.

A figyelmes állampolgár felelősségteljes magatartásának köszönhetően a rendőrök hamar megoldották a Mezőcsáti „gordiuszi hangfalat”, a kultúrházba pedig egyhamar visszakerülhetett az eltulajdonított tárgy.

A mások előtt is példaképül állítható bejelentő részére – a rendőrség munkájának támogatásáért és a helyi közösségi értékek védelméért – a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője hamarosan levélben fejezi ki köszönetét és elismerését.

 

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Emberölés Füzérkajatán
A rendőrök a fővárosban fogták el azt a férfit, aki Füzérkajatán megölt egy 85 éves nőt. Emberölés miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén …
Sneakerek számla nélkül
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folyamatosan ellenőrzik a közösségi felületeken és online portálokon értékesítőket. Az elektronikus ada…
„Családi üzelmek”
Még az is lehet, hogy a népszerű amerikai vígjátékot utánozták annak a magyar történetnek a főhősei, akiknek lakóautójában több mint 60 kilogramm mari…

További cikkek