2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Nyílt nap a Télapóval

Kazincbarcika – Rendhagyó Télapó-napot rendeztek a barcikai 2. sz. Bölcsődében. A programra annak a nagyszabású városrehabilitációs beruházásnak a keretében került sor, mely az Európai Unió támogatásával az újkazinci városrészen folyik.

 

Boldog gyermekkacajtól volt hangos kedden délelőtt a Csokonai úton található bölcsőde. Nem meglepő mindez, ám ezen a délelőttön sokkal több apróság csivitelt és ezúttal érdeklődő szülőkkel is megteltek a csoportszobák. Az ok prózai: Mikulás nyílt napra hívták a három év alatti kicsiket és szeretteiket, akik az Európai Unió által támogatott Veres Péter-Mikszáth Kálmán úti akcióterület rehabilitációs programjába kapcsolódtak be ily módon.

A projekt nemcsak építő, hanem egyéb szociális jellegű elemeket is tartalmaz, így egészségmegőrzés, foglalkoztatás bővítés, városszépítés és polgárőr tevékenység is szerepel a 800 milliós beruházásban.

– A Szociális Szolgáltató Központ 2. sz. egységével a „Bölcsődei új funkció” elnevezésű szolgáltatásokat valósítjuk meg a projekt keretében – mondta Csősz Béláné igazgató.

– Ezzel a gyermekvállalás, gondozás, nevelés terén kívánunk segítséget nyújtani, illetve ezekkel összefüggésben szabadidős programok szervezését is célul tűztük ki új színt és funkciót adva bölcsődénknek. Ma nyílt nap van nálunk, azokat a szülőket hívtuk meg, akiknek gyermekei bölcsődei elhelyezésre várnak. Szerettük volna, ha betekintést nyernek intézményünk életébe, ugyanakkor a még közösségbe nem tartozó apróságokat is el akartuk varázsolni, s ha körbenézünk, úgy tűnik sikerült – mondta Csősz Béláné.

A programon telt ház volt, csak az akcióterület érintett lakói közül több mint húszan hozták el szemük fényét, s rajtuk kívül is voltak szép számmal látogatók. A kicsik körében nagy izgalmat jelentett a Télapó megjelenése, aki természetesen minden kisgyermeket megajándékozott, sőt még Klimon István alpolgármester és Untenerné Márton Ágnes osztályvezető is kapott egy apró meglepetést a piros sapkás Tél-apródoktól.

– A Mikulás távozása után a szülők és a gyermekek végiglátogatták a bölcsőde megújult csoportszobáit, helyiségeit – folytatta az igazgatónő.

– Intézményvezető kollégáim segítségével tájékoztatást kaptak a bölcsődei gondozás, nevelés mindennapjairól, hogy a jövőben könnyebb szívvel engedjék majd hozzánk gyermekeiket.

S miközben a kicsikkel együtt falatoztak és játszottak azt is megosztották velünk, hogy a nyílt napot nagyon jó ötletnek tartják, sőt szeretnék, ha máskor is megismételnénk – zárta gondolatait Csősz Béláné.                                                              A „Nagy pelyhekben hull a hó, nyílt napra jön Télapó!” mottóval megrendezett eseményről az utolsó kis látogató délután hagyta el az intézményt elégedett nagymamájával.

Kazincbarcika város újkazinci akcióterületi szociális városrehabilitációs projektjét az Európai Unió és a Magyar Állam 500 millió forinttal támogatja, a beruházás jövő év derekáig tart.

Képforrás: O Pont fotó: Pálinkó Gábor

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek