2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Nyertes hídépítő fiatalok

Nyertes hídépítő fiatalokat jutalmaztak pénteken délelőtt a Miskolci Egyetemen – a múlt év őszén nyolcadik alkalommal meghirdetett Hídépítő játék középiskolás és egyetemista versenyzőinek legjobbjait.

Nyolcadik alkalommal hirdetett pályázatot Hídépítő játékra a Szerkezetoptimálás a Miskolci Egyetemen Alapítvány, az egyetem

Gépészmérnöki és Informatikai Kara, a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH), a TÁMOP-4.2.3-08/1-2008-0007, valamint a Chipland Kft. a múlt év őszén. Idén az egyetem hallgatói mellett hazai, illetve határon túli középiskolás fiatalok is jelentkezhetnek.

A versenyzőknek megfelelő acél- és kábelelemekből álló hídszerkezetet kellett létrehozniuk, mely nem megy tönkre a járművek áthaladásakor és a legolcsóbb kivitelű. Mindezt a feladat szerint megadott pályaalapok mellett, a PONTIFEX II program felhasználásával.

A versenyzőknek az amerikai program – melyhez regisztráció után, az interneten férhetnek hozzá a fiatalok – felhasználásával kell létrehozniuk a megfelelő acél- és kábelelemekből álló hídszerkezetet. A 3D-s program teszteli „alkotásukat”, hogy a tervezett híd mennyire stabil és felel meg az elvárásoknak. További előnye, hogy költséget is számol, az elemeknek ára van – a játékos hídépítésnek ez az egyik fő szempontja, hogy a konstrukció a lehető legolcsóbb legyen.

A játék kiváló mérnökhallgatók vagy ilyen pályára készülő, konstrukciók iránt érdeklődő középiskolások számára.

Az innovációs készséget fejlesztő világjátékra nyolcadik alkalommal hirdetett pályázatot a Miskolci Egyetemen. A kiírás szerint három kategóriában versenghettek a fiatalok: a hazai, a határainkon túli középiskolások, valamint a Miskolci Egyetem hallgatói csoportjában.

A megadott határidőre 25 pályázat érkezett be.

A nyertesek:

Hazai középiskolai kategória:

1. díj: Ozsváth Márk – Kós Károly Építőipari Szakközépiskola, Tiszalúc

2. díj: Szabadi András – Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium, Csurgó

Határon túli középiskolai kategória:

1. dij: Virág Zsolt – Márton Áron Gimnázium, Csíkszereda, Románia

2. díj: Holló Krisztián – Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont, Magyarkanizsa, Szerbia

Miskolci Egyetem, hallgatói kategória:

1. díj: Kiss András, Újszász

Minden résztvevő kapott egy 8 GB-os pendrive-ot.

Az ünnepélyes díjátadót február 25-én délelőtt tartották a Miskolci Egyetemen. Az Anyagmozgatási és Logisztikai Tanszéken prof. Dr. Illés Béla, a Gépészmérnöki és Informatikai Kar dékánja adta át a nyereményeket a fiataloknak.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…