2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Nívós bérletes-sorozatok, tárlatok és kulturális csemegék az új évadban

Nívós bérletes-sorozatok, tárlatok és kulturális csemegék az új évadban

A vasúttörténeti kiállítással már megkezdődött az új Egressy évad; a zenés-színházi szezon pedig novemberben, Rákász Gergely koncertjével veszi kezdetét.
A nyáron elkezdett színes város koncepció jegyében hagyományos elemeket és újdonságokat egyaránt tartogat majd a 2013/2014-es Egressy évad.


Az értékek mentén

Már hónapok óta lázasan készülnek a barcikai közművelődési szakemberek, hiszen október közepén megkezdődött az új Egressy évad. Ebben tárlatok, szabadtéri és színházi előadások, kézműves foglalkozások ugyanúgy szerepelnek, mint nívós zenei rendezvények.
A Barcika Art Kft. három-négy kiállítótérben havonta egy-egy újabb tárlattal készül, mint ahogy kulturális eseményből is minden hónapra jut legalább egy. Emellett novemberben indulnak a különböző bérletes sorozatok is; lesz alsós- és ovis színház, továbbá kézműves bérlet, hagyományos felnőtt színházi-sorozat és egy új, úgynevezett Prémium bérlet is.
– Ennek az új bérletnek lehetne az is alcíme, hogy ami az I. Kolorfesztiválból kimaradt, hiszen olyan nívós könnyűzenei produkciókat hozunk Kazincbarcikára, amelyek a maguk nemében egyedülállóak – mondta Harnócz Zsuzsa, a Barcika Art Kft. igazgatóhelyettese.
– Akárcsak a felnőtt színházi, novemberben indul ez a bérlet is; Polyák Lilla és zenésztársai érkeznek elsőként. Lilla nagyszerű musical-énekesnő, aki a pop-pálya felé is kacsingat, s most Rakonczai Viktor és Rácz Gergő társaságában érkezik Kazincbarcikára egy másfél órás koncerttel. 
Aztán januárban az örök szívtipróval, Kulka Jánossal folytatjuk a sorozatot, aki most, mint énekes lepi meg a barcikai közönséget.  A nőnaphoz közeledve, március elején egy igazi csajos produkció következik, ez a Dívák éjszakája, a Dívavízió. Ezen három nagyszerű színésznő showműsora lesz látható: Détár Enikő, Ladinek Judit és Fésűs Nelli lépnek fel az Egressy színpadán. A sorozatot egy nagy durranással zárjuk, ez lesz a világhírű Rajkó zenekar fellépése – ismertette a programot Harnócz Zsuzsa.
A hagyományos felnőtt színházi sorozatban Tahi-Tóth Lászlóval és Vándor Évával a Meseautó, Gergely Róberttel és Gregor Bernadettel a Nejcserés Támadás, Pintér Tiborral a főszerepben a Mágnás Miska, majd Straub Dezsővel és Oszter Alexandrával az Ördög nem alszik című darab lesz látható.
De igazán változatos és igényes programot kínálnak a gyerek bérletek is, legyen szó kisovisról, vagy kisiskolásról.

Minden hónap rejt egy különleges csemegét

A hagyományos, de új köntösbe bújtatott sorozatok mellett minden hónapra jut majd egy igazi csemege is az évadra, mert a nyári színes fesztivál sikere izgalmas kísérletezésre inspirálta a szervezőket.
Így könnyű- és komolyzenei előadások, szabadtéri mini-fesztiválok és igényes előadóestek mellett újra lesz Adventi Korzó, újévi hangverseny és számos egyéb meglepetés.
Fontos információ, hogy a színházi sorozatokat illetően a régi bérleteseknek október 25-ig van lehetőségük megújítani helyeiket; új bérleteket pedig október 28-tól november 10-ig lehet vásárolni az Egressyben.
A szervezők extra csomagajánlattal és fizetési kedvezményekkel is várják a közönséget, részletek az október 11-én megjelent Barcika Pressben, a plakátokon és a www.barcikaart.hu weboldalon a kultúra címszó alatt.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…