2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Múzeumi élmények a SEUSO után

A SEUSO-kiállítás utolsó látogatója még szinte ki sem lépett a múzeum kapuján, a Herman Ottó Múzeumban már is a közönségkedvenc tárlat utáni tavaszi programok tennivalóira koncentrálnak a munkatársak. A kiállítást követő átalakítási munkálatok és a Pannon-tenger Múzeum karbantartása miatt a múzeum Görgey utcai főépülete április 3-ig zárva tart ugyan, de a többi kiállítóhelyen igazi tavaszi zsongás tapasztalható.

A múzeumban minden hétre jut egy-két kiállításmegnyitó, folytatódnak az intézmény sikeres rendezvénysorozatai és számos újdonság is várja majd látogatókat. A Színészmúzeumban március 27-én a Színházi Világnapot ünneplik, másnap Lázár Balázs és Tallián Mariann színművészek zenés irodalmi műsorát élvezheti a közönség. Ugyanezen a napon, vagyis március 28-án a Feledy-házban a miskolci művésztanár Keller Lívia emlékkiállítása nyílik, március 29-én pedig a Rákóczi-házban tartják Kányási Holb Margit és Fátyol Zoltán közös tárlatának megnyitóját.

A programokat a szervezők úgy időzítették, hogy a múzeumi látogatóknak ne kelljen a múzeum, vagy más, esetleg családi helyszínek mellett kényszerűen dönteniük, ezért a kiállítóhelyek (Papszeri Kiállítási Épület, Rákóczi-ház Színészmúzeum) nagypénteken és nagyszombaton, 2018. március 30–31-én a szokásos rend szerint 9-17 óra között látogathatók, húsvétvasárnapra és húsvéthétfőre viszont a múzeum is bezárja kapuit.

A múzeum munkatársai remélik, hogy a sok színes, gazdag program és az áprilisi friss események is tetszenek majd a látogatónak, s ahogy a késő római kori műkincsek, úgy a múzeum többi eseménye is népszerű lesz a közönség körében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek