2021. 09. 20. hétfő

Friderika
1 EUR 354 HUF
1 GBP 413 HUF

Múzeumi élmények a SEUSO után

A SEUSO-kiállítás utolsó látogatója még szinte ki sem lépett a múzeum kapuján, a Herman Ottó Múzeumban már is a közönségkedvenc tárlat utáni tavaszi programok tennivalóira koncentrálnak a munkatársak. A kiállítást követő átalakítási munkálatok és a Pannon-tenger Múzeum karbantartása miatt a múzeum Görgey utcai főépülete április 3-ig zárva tart ugyan, de a többi kiállítóhelyen igazi tavaszi zsongás tapasztalható.

A múzeumban minden hétre jut egy-két kiállításmegnyitó, folytatódnak az intézmény sikeres rendezvénysorozatai és számos újdonság is várja majd látogatókat. A Színészmúzeumban március 27-én a Színházi Világnapot ünneplik, másnap Lázár Balázs és Tallián Mariann színművészek zenés irodalmi műsorát élvezheti a közönség. Ugyanezen a napon, vagyis március 28-án a Feledy-házban a miskolci művésztanár Keller Lívia emlékkiállítása nyílik, március 29-én pedig a Rákóczi-házban tartják Kányási Holb Margit és Fátyol Zoltán közös tárlatának megnyitóját.

A programokat a szervezők úgy időzítették, hogy a múzeumi látogatóknak ne kelljen a múzeum, vagy más, esetleg családi helyszínek mellett kényszerűen dönteniük, ezért a kiállítóhelyek (Papszeri Kiállítási Épület, Rákóczi-ház Színészmúzeum) nagypénteken és nagyszombaton, 2018. március 30–31-én a szokásos rend szerint 9-17 óra között látogathatók, húsvétvasárnapra és húsvéthétfőre viszont a múzeum is bezárja kapuit.

A múzeum munkatársai remélik, hogy a sok színes, gazdag program és az áprilisi friss események is tetszenek majd a látogatónak, s ahogy a késő római kori műkincsek, úgy a múzeum többi eseménye is népszerű lesz a közönség körében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Egy személyautó az úttestre lelépett gyalogos férfit ütött el Miskolcon, az Andrássy utcában. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum