2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Múzeumi Cipősdoboz akció a tanodákért!

A Herman Ottó Múzeum ebben az évben is meghirdeti karácsonyi adománygyűjtő akcióját Múzeumi Cipősdoboz akció a tanodákért címmel.  Idén a tanodák karácsonyát szeretnénk örömtelibbé tenni, ezért mostani felhívásunkban kizárólag nekik szánt ajándékokat gyűjtünk. A támogatott tanodákkal szembeni egyetlen elvárás, hogy a Magyarországi Tanodahálózat és/vagy a Tanoda Platform tagjai legyenek. A hazai tanodák tevékenységéről e két honlapon tájékozódhatnak.

A dobozokat december 10-ig adhatják le a segíteni akarók a Herman Ottó Múzeum központi épületének (Miskolc, Görgey A. u. 28.)

és a Miskolci Galériának (Miskolc, Rákóczi F. u. 2.) portáján. Az ajándékokat karácsonyi tiszteletjeggyel köszöni meg a múzeum.

Az ajándékok ünnepélyes átadása szokásainkhoz híven a Képtári karácsony című eseményen lesz, amelyet 2018. december 16-án, Ezüstvasárnap rendezünk.

Hogyan érdemes elkészíteni az ajándékba szánt cipősdobozokat?

·         Keressen egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt vagy dobozokat, hiszen Ön akár több dobozt is készíthet!

·         A tanodáknak szánt ajándékokat elsősorban tanodai foglalkozások, tanodai összejövetelek alkalmával történő csoportos felhasználásra szánják a szervezők. A cél az, hogy az ajándékokkal a közösség a tanodában együtt töltött időt tegye színesebbé.

·         A cipősdobozt töltse meg ajándékokkal az alábbi szempontok szerint:

Játékok: elsősorban társasjátékokat, táblajátékot, puzzle-t, kártyát és csoportos tevékenységet lehetővé tévő játékokat várunk. Iskolai eszközök: tollak, ceruzák, számológépek, zsírkréták, kifestők, jegyzettömbök, temperák, vízfestékek, rajzlapok, színes (kivágó) lapok, oktatási szemléltető eszközök, gyurmák, füzetek, ragasztók, iskolai csomagolópapírok, füzetborítók stb.  Könyvek: kötelező olvasmányok, ifjúsági és gyermekkönyvek, mesekönyvek, kifestők, színezők, amelyek a tanoda könyvtárát gazdagítják.  Kreatív, hobby anyagok: minden olyan ide tartozó anyag, eszköz, ami kreatív kézműves foglalkozás megtartását segítheti: pl. gyöngyfűzés alapanyagok, üveg- és textilfesték, textíliák.

·         Az elkészült ajándékcsomagot csomagolja be színes csomagolópapírral, (lehetőleg külön a tetejét és külön az alját), majd kösse át zsineggel! (Így nem nyílik ki szállítás során, viszont könnyen kinyitható és visszazárható az elengedhetetlen biztonsági átnézések elvégzésekor!) A dobozra jól láthatóan írja fel, annak tartalmát és az életkori ajánlást, amennyiben szükséges.

A dobozba NE TEGYEN: agresszivitásra késztető képeket, konzervet, romlandó ételeket, gyümölcsöt, folyékony dolgokat, törékeny tárgyat, ruhaneműt, élelmiszert, rossz állapotú vagy használhatatlan tárgyakat, kozmetikai szereket, lejárt szavatosságú terméket, olyan dolgot, amit Ön sem szívesen kapna ajándékba.

A Cipősdoboz akcióról további információt Győrffyné Makár Anita Grétától kérhet a latogato@hermuz.hu címen, vagy a 46/560-170-es telefonszámon.

Köszönjük, ha saját cipősdoboz-ajándékával Ön is hozzájárul akciónk sikeréhez.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek