2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Monte Cristo grófja hőlégballonon érkezik a Margitszigetre

Monte Cristo grófja hőlégballonon érkezik a Margitszigetre

Szomor György újra kettős szerepben látható a Nyári Fesztiválon
A Báthory Erzsébet musical-opera nagysikerű bemutatója után egy héttel, július 20-án és 22-én a musical-rajongókat várják a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A Monte Cristo grófja címszerepét a zeneszerző Szomor György játssza, aki hőlégballonon érkezik az előadás helyszínére.

A Békéscsabai Jókai Színház társulatával, zenekarával és tánckarával bemutatott musical élőzenés szabadtéri nagy bemutatójára kerül sor a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Méltón a névhez és a regényhez – a Báthory bemutatója után – ismét egy nagy klasszikus mű zenés változatát láthatják a margitszigeti nagyszínpad adottságaira alakítva. Alexander Dumas örökérvényű regényének színpadi adaptációját Pozsgai Zsolt készítette, zenéjét szerezte, a dalszövegeket írta valamint a musicalt rendezte Szomor György.

A romantikus, ám kalandos előadás látványában megidézi, történetében pedig hűen követi a korabeli stílusjegyeket. Zenei világa, koreográfiája és technikai kivitelezése a legkorszerűbb színpadi megvalósításban mutatja be – kortárs módon – a klasszikus történetet. (Díszlettervező Fekete Péter, jelmeztervező Papp Janó, látványtervező Madár, koreográfus Fejes Kitty.)

Szomor György nemcsak kitűnő hangi adottságokkal alakítja az If börtönéből szabaduló Edmont Dantes grófot, hanem zeneszerzőként is nagyszerűt alkotott. Számtalan sláger szólal meg az előadásban, olyan ismert és kedvelt musical-színészek előadásában, mint Gubik Petra, Vasvári Csaba, Lapis Erika és Gerner Csaba. Dumas-t, a szerzőt Vastag Tamás, az X-faktor tehetségkutató műsorban feltűnt kiváló énekes alakítja.

Jegyek országosan kaphatók az ismert jegyirodákban, valamint a www.szabadter.hu weboldalon.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek