2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Montanaro kiállítás az Európa Házban

– Baltazar Montanaro Miqueu Montanaro fia. Kitűnő hegedűs. Népzenét és improvizált zenét játszik. Felmenői magyarok, occitanok, olaszok, franciák. Ő egyébként már évek óta Belgiumban él. Különböző együttesekben játszik Franciaországban, Magyarországon és Belgiumban is, de szólókoncerteket fellép. Nem csak virtuóz hegedűs, de kitűnő grafikus is,- mondta Németi Lajos, igazgató a kiállítás megnyitóján szombaton. Ez a program is, – külső helyszínként – része volt az idei, 31. Kalákának.

 

Az idei Kaláka Fesztiválon a színpadon a Zef Band-del zenélt, és a mozivásznon Szomjas György:Keleti szél — filmsorozatában láthatjuk a muzsikust zenélni, a képzőművész munkáit pedig kiállításokon.
A grafikák az apja (Miquéu Montanaro „mimo”) elbeszélései alapján készültek: álmok, különös víziók, valóságos történetek. A Kaláka ugyan véget ért már, de a kiállítás képei ebben a hónapban még láthatóak a miskolci Városház tér 13.alatt.

 

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…