2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

MOL esettanulmány-verseny az egyetemen

Első alkalommal szervezett esettanulmány-versenyt a Miskolci Egyetem BEST Observer csoportja mérnökök és gazdászok részére. A MOL támogatását élvező versenyben, a cég szakemberei által felvetett stratégiai feladatokat kellett prezentálni.Európa legerősebb műszaki egyetemeinek diákszervezete, annak miskolci csoportja az egyetem három műszaki kara és gazdászhallgatói számára hirdette meg a megmérettetést, mely a MOL szakemberei által felvetett stratégiai probléma megoldását célozza.

A BEST (Board of European Students of Technology) OG Miskolc és a MOL Nyrt. közös szervezésében rendezték meg szerdán az esettanulmány versenyt a Miskolci Egyetem Regionális Felnőttképző Központjának Bosch termében  A versenyen 7 db 3 fős csapat vett részt, akik a délelőtti prezentációk után kapták meg a megoldandó problémát, melyet a MOL vetett fel. A probléma: a kifogyóban lévő kőolaj és földgáz helyett milyen más üzleti tevékenységek beindítását, alternatív energiaforrások felhasználását javasolják a társaság számára. A probléma megoldására a csapatoknak közel 5 óra állt rendelkezésükre, ezt követően a szakmai zsűri előtt kellett prezentálniuk a javaslataikat. A legtöbb csapat az alternatív energiaforrásokra való áttérést (elsősorban geotermikus energia, vízi erőművek) vetette fel, de többen is javasolták az árampiacra való betörést. Sokan úgy gondolták, hogy a jövő járművei elektromos hajtásúak lesznek, így mindenképp a benzinkutak „elektromos töltőállomás”-okra való átalakítását javasolták egy megoldásként. Azonban volt olyan csapat is, amely a hulladék hasznosításában látta a jövőt.
A zsűrit az egyetem és a MOL képviselői alkották. Az egyetem részéről a Műszaki Földtudományi Kar dékánja Dr. Tihanyi László, a MOL Nyrt. részéről a Magyarországi Mezőfejlesztés és Termelés vezetője, Gajda Mihály és Bányai Richárd technológiai eszközmenedzsment szakértő voltak jelen.
– A csoport ezt az esettanulmány versenyt egy versenysorozat kezdetének tekinti. Az a cél, hogy hasonló versenyeket a közeljövőben is szervezzünk az egyetem hallgatói számára. Következő lépésben az őszi félév során, szeptember végén vagy október elején tervezzük egy mérnökverseny megvalósítását. Ennek során a hallgatóknak egy gyakorlati problémára kell megoldást találniuk, konkrét technikai eszköz elkészítése révén. A verseny pontos feladatát az adott partnercég adja majd ki – mesélte Dudás Gábor Mikós a Best OG Miskolc koordinátora.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek