2024. 06. 30. vasárnap

Pál
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Mojszejev – 75. jubileum: Meglepetéssel készülnek

Már csak néhány nap és hazánkba érkezik a 75. évfordulóját ünneplő Mojszejev Táncegyüttes! Jubileumi műsorukat a Budapesti Tavaszi Fesztivál programjának keretében március 17-én és 18-án a Papp László Budapest Sportarénában adják elő, míg 16-án Pécsett, 19-én Veszprémben, 20-án Szegeden, 21-én Debrecenben, 23-án Miskolcon lépnek fel.

Mojszejev – 75. jubileum: Meglepetéssel készülnek

Február végén Moszkvában ünnepelte fennállásának 75. évfordulóját a világhírű Mojszejev Táncegyüttes! A gálaelőadásra az együttes főhadiszállásán, a legendás Tchaikovsky Concert Hall–ban került sor, ahol a jeles eseményen a társulat legszebb koreográfiáit mutatták be. Az est különlegessége volt, hogy a meghívott vendégtársulatok, a bolgár, a lengyel, a szerb, az ukrán és a magyar művészek is egy-egy tánccal tisztelegtek a példátlan jubileum előtt.

A márciusi magyarországi turné műsorában Igor Mojszejev klasszikus koreográfiáit láthatják a nézők. Több mint 200 alkotás közül választották ki az előadás darabjait. Az első részben a látványos orosz tánc, a „Nyár” mellett, bemutatják a tatár, a moldáv, az üzbég, a kalmük táncot, valamint a közkedvelt háborús eposzt, a „Partizánok” című alkotást. A második részben nemzetközi táncokkal köszöntik a nézőket: görög, bolgár, szerb, macedon és mexikói táncok mellett, egy meglepetés tánccal is készülnek a magyarországi jubileumi műsorra!

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek