2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
Miskolci Egyetemi Állásbörze

Miskolci Egyetemi Állásbörze

Miskolci Egyetemi ÁllásbörzeIdőpont: 2010. március 24. (szerda), 10-16 óráig

Helyszín: Miskolci Egyetem A/4-es épület, előcsarnok, díszaula, régi aula

 

MIÉRT ÉRDEMES ELJÖNNI?

Ismét kinyitja kapuit az ország legnagyobb vidéki állásbörzéje március 24-én, szerdán az egyetem előcsarnokában és díszaulájában, tizenhatodszor teremtve meg a lehetőséget a hallgatók és a cégek közötti első „nagy találkozásra”. A Miskolci Egyetemi Állásbörzére az idén is sok érdeklődőt várunk.

 

Az idei évben 47 standon 55 kiállító lesz jelen, ebből 47 állásajánlatokat kínáló, közvetítő cég, szervezet és 8 további partner. A kiállítókat bemutató Állásbörze Kalauz mellett még további 4 karrier témájú kiadvánnyal is gazdagodhatnak az idelátogatók.

Az Állásbörze mellett az idén megrendezzük „A Miskolci Egyetem működési folyamatainak megújítása, komplex hallgatói és intézményi szolgáltatásfejlesztésre alapozva” című TÁMOP 4.1.1-08/1-2009-0016. jelű projekt keretében a Szakmai Gyakorlati Börzét, és a „A tudományos utánpótlás-nevelés és a műszaki, informatikai életpálya elismertségének növelése a Miskolci Egyetem stratégiai céljaival összhangban című, TÁMOP-4.2.3-08/1-2008-0007 számú projekt keretében a „Láss csodát!” – tudományos eredményeket bemutató kiállítást is. Előbbi kezdeményezés célja az alsóbb évesek orientálása olyan szakmai gyakorlat megszerzésében, amely elhelyezkedésüket nagymértékben segíti. Utóbbi pedig – elsősorban a műszaki karok – tudásbázisán elért legfrissebb kutatási, tudományos eredmények megismertetése a munkaerőpiac szereplőivel, az állásbörzén kiállító cégekkel, valamint a hamarosan a munka világába belépő hallgatókkal. Ezáltal is szeretnénk elősegíteni a kutatás-fejlesztésben való együttműködés támogatását.

 

A Szakmai Gyakorlati Börzén 10 kiállítót látunk vendégül, a “Láss csodát” egyetemi kutatási eredményeket bemutató kiállításon 7 egyetemi kar mutatkozik be.

A börze látogatói a klasszikus kiállításon túl találnak még tanári adatbázist, részt vehetnek többek között cégbemutató előadásokon, grafológiai tanácsadáson és kézíráselemzésen. Ezek mellett önéletrajzi, karrier plusz- (életvezetés, személyiségfejlesztés, pályaorientáció, karrier+), életpálya-, munkajogi-, és munkavédelmi tanácsadások is várják az érdeklődőket.

 

AZ ELSŐ „NAGY TALÁLKOZÁS”

A börzék egyik nagy előnye, hogy személyesen is megismerkedhetnek az álláskeresők a cégek kiválasztásért felelős szakembereivel, akiktől részletes információkat kaphatnak azzal kapcsolatban, hogy mire is számítsanak a felvételi eljárás során. Azt is megtudhatják, hogy milyen feltételeknek kell eleget tenniük ahhoz, hogy egy adott cégnél dolgozhassanak. Az érdeklődőket „nem dobják be egyből a mélyvízbe”, hanem hasznos tanácsokkal látják el a felkészüléshez.

Az érdeklődők itt ne arra számítsanak, hogy aláírt munkaszerződéssel távozhatnak, a kiállítóknál leadott önéletrajzok alapján a cégek általában később válogatnak. A standoknál folytatott beszélgetés során tett jó benyomás azonban befolyásolhat egy későbbi interjút, így sokat javíthat egy állás megszerzésének esélyén.

Az állásbörze nem csak az államvizsga előtt állóknak nyújt hasznos segítséget. Az alsóbb évfolyamok hallgatóinak is érdemes megismerni a cégeket és az általuk felkínált együttműködést a tanulmányok célorientált folytatásához. Ezek a szakmai továbbképzés, a szakmai gyakorlatok, ösztöndíjak, a diplomakészítésben való közreműködés lehetőségeit, a személyes konzultációkat és a céggel való szorosabb kapcsolattartást jelentik. A szakmai gyakorlati programokban való részvétel lehetőséget nyújt a gyakornoknak arra, hogy munkatapasztalatot szerezzen, megismerjen egy üzleti kultúrát, ami már „színesíti” is az önéletrajzot! A jól „időzített” diplomamunka, amiben a vállalat biztosítja a diplomadolgozat témáját precizitásra és hatékony munkavégzésre tanít, tapasztalatot és magabiztosságot ad a valódi munkakezdéshez.

Nem elég tehát végzősként megjelenni egy-egy ilyen eseményen, már most gondolni kell a jövőre, megismerni a cégek által támasztott követelményeket.

 

SEGÍTHETÜNK?

Aki tudja, használja ki az állásbörzék nyújtotta első kapcsolatteremtési lehetőségeket, mert azok több más előnyük mellett sok önbizalmat is adhatnak.

Az állásajánlatok iránt érdeklődők feltétlenül hozzanak magukkal önéletrajzot, amit a számukra érdekes standoknál hagyhatnak!

A börzére látogatók előzetesen tájékozódjanak azokról a cégekről, melyek standjához szeretnének ellátogatni – ehhez segítséget nyújt a www.uni-miskolc.hu/allasborze oldal.

Aki tudja, látogassa a börze egyéb programjait is: cégbemutatók és karrier-előadások, tanácsadások, grafológiai gyorsíráselemzés, tesztek, tanári adatbázis, Szakmai Gyakorlati Börze, „Láss csodát! – tudományos eredményeket bemutató kiállítás.

Aki teheti, látogassa az Állásbörze Felkészítő Napok programjait, amin meghívott tanácsadók és szakemberek segítségével az állásvadászat leghatékonyabb eszközei kerülnek bemutatásra. (Lesz jövőre is!) További információ: www.uni-miskolc.hu/allasborze

Aki tudja, vegye igénybe a Miskolci Egyetem Diák Iroda karrier-tanácsadásait és programjait, amelyről bővebben a www.uni-miskolc.hu/diakiroda oldalakon lehet olvasni.

NEM ÁRT MÉG JOBBAN FELKÉSZÜLNI! – ÁLLÁSBÖRZE FELKÉSZÍTŐ NAPOK (ÁFN)

Az Állásbörze Felkészítő Napokon (ÁFN) – az Állásbörze kísérőrendezvényén, amelyet február 22-től március 22-ig kísérhetnek figyelemmel az érdeklődők – hallgatóink felkészülhetnek az egynapos állásbörzére, a cégekkel való találkozásra, próbainterjúkra. Az ÁFN hatékonyága abban is mérhető, hogy a börzén kiállító cégek visszajelzései alapján a karrierkurzus résztvevői felkészültebben, célorientáltabban érkeztek az állásbörzére. (Az Állásbörze Felkészítő Napok programjait lásd a mellékletben!)

 

DIPLOMÁS KÍNÁLAT

Az Állásbörzén részt venni persze nem csupán a munkalehetőséget keresők számára érdemes. Hiszen a cégek, vállalatok személyzeti munkatársai számára is fontos, hogy képet kaphassanak a régió legnagyobb egyetemének „diplomás kínálatáról”, s megtalálják e csoportban a számukra leginkább megfelelő képességű és készségekkel rendelkező szakembert.

 

És ha már itt tartunk….

AZ IDEI TANÉVBEN A MISKOLCI EGYETEMEN DIPLOMÁZÓ HALLGATÓK VÁRHATÓ LÉTSZÁMA:

 

Műszaki Földtudományi Kar:                                       369 fő

Műszaki Anyagtudományi Kar:                                  118 fő

Gépészmérnöki és Informatikai Kar:                       968 fő

Állam- és Jogtudományi Kar:                                      535 fő

Gazdaságtudományi Kar:                                             367 fő

Bölcsészettudományi Kar                                             709 fő

Comenius Tanítóképző Főiskolai Kar:                      131 fő

Bartók Béla Zeneművészeti Intézet:                        101 fő

Egészségügyi Kar:                                                           104 fő

 

CÉGES KERESLET

Az idei évben 47 standon 55 kiállító lesz jelen, ebből 47 állásajánlatokat kínáló, közvetítő cég, szervezet.

 

A konkrét állásajánlatokat kínáló kiállító cégek tevékenységi területük szerint jellemzően gyártással (motor, szerszám, autóipari, vegyipari, jármű, elektronikai, stb.), informatikával, szoftverfejlesztéssel, tanácsadással, munkaerő közvetítéssel és pénzügyi szolgáltatással foglalkoznak. Ezek csökkenő sorrendben az alábbi területeken kínálnak állást: műszaki, technológia, minőségbiztosítás, termelés, logisztika, beszerzés, vezető-utánpótlás/gyakornoki program, informatika, pénzügy kontrolling, értékesítés és kereskedelem, számvitel, ügyfélszolgálat, marketing, HR, adminisztráció, tervezés, gyártástechnológia, jog, egészségügy, telekommunikáció, média, tanácsadás, nonprofit szektor, idegenforgalom, ingatlanpiac, anyagtechnológia.

 

A meghirdetett pozíciók 33,33%-a Budapesten, 24,44%-a az Észak-Magyarországi Régióban, 17,77%-a az Észak-Alföldi Régióban van.

 

A kiállítók átlagosan 21 diplomásnak kínálnak állást, ebből 11-et frissdiplomások számára. A kiállítók jelentős számban kínálnak tehát állást nem frissdiplomások számára is, ezért a korábban végzettek, főként a néhány éves szakmai gyakorlattal rendelkezők számára is nagy lehetőségeket rejt a börze.

 

A legtöbb ajánlat az idén a gépészmérnököknek, gyógyszerészeknek, műszaki menedzsereknek, közgazdászoknak, villamosmérnököknek szól. A résztvevő cégek kifejezetten keresnek logisztikust, informatikust, szoftverfejlesztő mérnököt, műszaki menedzsert, metallurgust, olaj- és gázmérnököt, környezetvédelmi mérnököt, anyagmérnököt, kohómérnököt, vegyipari gépészt, vegyészmérnököt, építőmérnököt, épületgépészt, közlekedésmérnököt, hegesztőmérnököt, vagy más műszaki, mérnöki végzettségűeket. Továbbá vegyészt, bölcsészt, jogászt. Aki nem ilyen végzettséggel rendelkezik, annak is érdemes kilátogatni a börzére és jelentkezni, mert több cég keres bármilyen felsőfokú végzettséggel rendelkező munkatársat, és az idén is jelen lesz 4 személyzeti tanácsadó, közvetítő cég, akik adatbázisába be lehet kerülni.

 

Mindössze 19 cég adott meg konkrét adatot a várható bruttó fizetésre vonatkozóan. Ezek közül 3 cégnél 151-200.000 Ft közötti, 10 cégnél 201-250.000 Ft közötti, 4 cégnél 251-300.000 Ft közötti és 2 cégnél 301-500.000 Ft közötti kezdő fizetéssel lehet elhelyezkedni. Több cég a versenyképes jelzőt használja, illetve a fizetés megegyezés szerinti. Emellett általában továbbképzési, saját képzési rendszerben való részvételi, nyelvtanulási, előrelépési és külföldi szakmai gyakorlatszerzési lehetőséget is biztosítanak.

 

Az alsóbb évesek számára a cégek többsége felajánlja a szakmai gyakorlaton való részvétel és a diplomamunka-írás lehetőségét, de jó néhány cégnél ösztöndíjra is pályázhatnak a Miskolci Egyetem hallgatói.

 

A kiállítók szinte kivétel nélkül legalább közép szintű nyelvtudást várnak, el, de minden második cégnél tárgyalóképes nyelvismeret szükséges. A legtöbb cég nagyon fontosnak tartja az angol nyelv ismeretét, a második leginkább preferált nyelv a német.

 

A 2009. évi állásbörze kiállítói körében végzett felmérésünk alapján a tavalyi kiállítók 80%-ánál volt Miskolci Egyetemen végzett dolgozó, és a hallgatók elméleti és gyakorlati felkészültségét többnyire jónak minősítették. Egy pályakezdő diplomástól a munkáltatók a legfontosabb értékeknek a megbízhatóságot, motiváltságot, terhelhetőséget, nagy munkabírást és felelősségtudatot tekintették. Az a munkavállaló, aki ezekkel az értékekkel rendelkezik, nagyon jó esélyekkel indul, de majdnem ilyen fontos a pontosság, a jó kommunikációs készség, a rugalmasság és a csapatmunkára való készség megléte. A legkevésbé fontos, hogy jogosítványa legyen a leendő munkavállalónak, de a gyakorlat megléte is sokkal kevésbé fontos, mint az, hogy valaki kreatív vagy agilis legyen.

 

 

 

Az Állásbörze Kalauzban – amely a rendezvény helyszínén az információs pultban lesz elérhető – természetesen valamennyi állást és egyéb lehetőséget kínáló cégről, szervezetről találhatnak részletes információkat. A rendezvénnyel kapcsolatos további részletes információk a www.uni-miskolc.hu/allasborze honlapon olvashatók.

Amennyiben bármilyen kérdése merülne fel az Miskolci Egyetemi Állásbörzével kapcsolatban, az itt feltüntetett címeken, telefonszámokon keressen meg bennünket, készséggel állunk rendelkezésére.

 

 

MISKOLCI EGYETEM DIÁK IRODA

3515 Miskolc-Egyetemváros, A/1. mfsz. 6.

TEL.: 46/565-368, fax: 46/364-878, MOBIL: 30/555-1824, 30/555-9735

E-MAIL: diakinfo@uni-miskolc.hu, www.uni-miskolc.hu/allasborze

 

 

 

 

MELLÉKLET

1. CÉGEK A BÖRZÉN

Audi Hungaria Motor Kft.

BIS Hungary Kft.

Bombardier Transportation Hungary Kft.

BOSCH CSOPORT

Carl Zeiss Vision Hungary Kft

Chinoin Zrt.

Coloplast Hungary Kft.

D&D Drótáru Zrt.

E.ON Hungária Zrt.

Electrolux Lehel Kft.

ELMŰ-ÉMÁSZ

EURES / Foglalkoztatási és Szociális Hivatal

evosoft

FAURECIA

GDF Suez Energia Magyarország Zrt.

GE Hungary Kft.

GHF Kereskedelmi Kft.

IND Group

IT Services Hungary Kft.

Jabil Circuit Magyarország Kft.

Jobline

KPMG Hungária Kft.

LEGO Manufacturing Kft.

Luk Savaria Kft.

Match and More Consulting Kft.

Mátrai Erőmű Zrt.

MBI Kft.

MOL Nyrt.

MSK Hungary Gépgyártó Bt.

Nemak Győr Kft.

Nestlé Hungária Kft.

Samsung Zrt.

Sanmina Magyarorzság Kft.

Tata Consultancy Services

Tigáz Zrt. – Tigáz DSO Kft.

TVK Nyrt.

Videoton Holding Zrt.

Vodafone Magyarország Zrt.

ZF Hungária Kft.

Work Way Kft.

 

HIRDETŐK ÁLLÁSAJÁNLATOKKAL

AKG Alföldi Kohászati és Gépipari Zrt. • ING Group

 

SZAKMAI GYAKORLATI BÖRZE

AIESEC (RA) • BIS Hungary Kft. (DA) • Bombardier Transportation Hungary Kft. (RA) •

BOSCH CSOPORT (ECS) • CCUSA (RA) • CIEE Exchanges Inc. Kereskedelmi Képviselete (HAESF Ösztöndíj Alap) (RA) • Europrint Eger Kft. (RA) • Foglalkoztatási és Szociális Hivatal / Miskolc / Tanácsadó Pont (RA) • IND Group (DA) • Tata Consultancy Services (ECS) • MSK Hungary Gépgyártó Bt. (DA) • IAESTE (RA) • Lego Manufacturing Kft. (DA) • MBI Kft. (DA) • MOL Csoport – TVK Nyrt. (RA) • Nestlé (DA)

PARTNEREK

ÁllásStart • GrafológusOK • Helykereső • ME Humán Erőforrás Tanszék • MERt • OMAA

KIADVÁNYOK

ÁllásStart • Helykereső • HVG Karrier Plusz • MERt

 

2. PROGRAMOK A BÖRZÉN

CÉGBEMUTATÓK A/4 II. EMELETI ÜVEGTEREM

GDF SUEZ 11:00–11:25

LEGO MANUFACTURING KFT. 12:00–12:25

MATCH & MORE CONSULTING 13:00–13:25

GE HUNGARY KFT. 13:30–13:55

AKG ZRT. 14:00–15:00

CÉGBEMUTATÓK A/4 I. EM. 149. (EGYETEMI TANÁCSTEREM)

BOSCH CSOPORT 11:30–11:55

KPMG CÉGPREZENTÁCIÓ 12:30–12:55

KPMG TESZTÍRÁS 13:00–15:00

TANÁCSADÁSOK / folyamatos program regisztrációval

GRAFOLÓGIAI TANÁCSADÁS ÉS KÉZÍRÁSELEMZÉS / www.grafologusOK.hu – díszaula, 7-es SZAKMAI GYAKORLATI HELY VÁLASZTÁSI TANÁCSADÁS / Foglalkoztatási és Szociális Hivatal (Miskolc) – régi aula

MUNKAJOGI TANÁCSADÁS / dr. Jakab Nóra munkajogász – díszaula, 44-es stand

ÉLETPÁLYA-TANÁCSADÁS / Nagy Etelka pszichológus – díszaula, 44-es stand; Foglalkoztatási és Szociális Hivatal (Miskolc) – régi aula

ÖNÉLETRAJZI, ÉLETPÁLYA, SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉSI, PÁLYAORIENTÁCIÓS, KARRIER TANÁCSADÁS / Nagy Etelka pszichológus, Turcsik Ferenc – díszaula, 44-es stand

MUNKAVÉDELMI TANÁCSADÁS / Pásztor Zsolt munkavédelmi felügyelő, tanácsadó – díszaula, 44-es stand

TANÁRI ADATBÁZIS / helyszín: díszaula, 43-as stand

KÍSÉRŐRENDEZVÉNYEK

„Láss csodát!” / tudományos eredményeket bemutató kiállítás (folyamatos program) – díszaula

Szakmai Gyakorlati Börze / folyamatos program – régi aula, A/4-es épület

 

 

 

3. ÁLLÁSBÖRZE FELKÉSZÍTŐ NAPOK

IDŐPONT:

HELYSZÍN:

ELŐADÁS:

 

ELŐADÓ:

Február 22. (hétfő) 17.00

A/1-es épület II. em. X. előadó

Önismeret, személyiségjegyek, konfliktuskezelés, kommunikáció.

A munkaerő kiválasztásban használatos pszichológiai tesztek.

Pszichológus vezetésével

IDŐPONT:

HELYSZÍN:

GYAKORLAT:

 

ELŐADÓ:

Március 1. (hétfő) 17.00

A/1-es épület II. em. X. előadó

Személyiség-, képesség-, motivációs-tesztek, tesztírás

bejelentkezés nincs, létszámkorlát nincs

Pszichológus vezetésével

IDŐPONT:

HELYSZÍN:

ELŐADÁS:

 

ELŐADÓ:

Március 8. (hétfő) 17.00

A/1-es épület II. em. X. előadó

Mit mutatnak a tesztek? Következtetések, személyiségjegyek a március 1-jén írt tesztek alapján. Egyeztetés a személyes konzultációkról.

Pszichológus vezetésével

IDŐPONT:

HELYSZÍN:

INTERAKTÍV

ELŐADÁS:

 

ELŐADÓ:

HÁZI FELADAT:

Március 10. (szerda) 17.00

A/1-es épület II. em. X. előadó

 

Az előzetesen beküldött önéletrajzok elemezése és javítása. Felkészítés az interjúra, viselkedés az interjún.

Spiller László tanácsadó, Solutions Driven

Önéletrajz-készítés, küldés. (Ide várjuk: diakinfo@uni-miskolc.hu)

IDŐPONT:

HELYSZÍN:

INTERAKTÍV

ELŐADÁS:

 

ELŐADÓ:

Március 17. (szerda) 17.00

A/1-es épület II. em. X. előadó

 

”Gyere el és nyerd el az állást a helyszínen!” Próbainterjúk felvétele webkamerával, és elemzés, tipikus hibák. Interjú élesben.

Spiller László tanácsadó, Solutions Driven

IDŐPONT:

HELYSZÍN:

PROGRAM:

ELŐADÓ:

REGISZTRÁCIÓ:

Március 22. (hétfő) 14.00-16.00

A/2-es épület Humán Erőforrás Tanszék, Assessement Center (I. em.. 130.)

Az AC – Assessement Center – működése

Dr. Csordás Tamás (Humán Erőforrás Tanszék)

Bejelentkezés van, létszámkorlát 15 fő. (bejelentkezés e-mailen: diakinfo@uni-miskolc.hu)

IDŐPONT:

HELYSZÍN:

ELŐADÁS:

 

ELŐADÓ:

Március 22. (hétfő) 17.00

A/1-es épület II. em. X. előadó

Elméletből, gyakorlatból is jeles – szerezz szakmai gyakorlati helyet a BOSCH-nál. Hallgasd meg 1-1 gyakornokunk sikertörténetét. Nem csak mérnököknek!

A BOSCH csapata

4. MISKOLCI EGYETEM DIÁK IRODA KARRIER- ÉS EGYÉB SZOLGÁLTATÁSAI

INFORMÁCIÓ-SZOLGÁLTATÁS

Állásajánlatok meghirdetése, a cégek számára potenciális munkavállalók ajánlása hallgatói adatbázisunkból. Külföldi ösztöndíjak, munkalehetőségek, nyelvtanulás.

 

TANÁCSADÓ-SZOLGÁLTATÁS

SZEMÉLYES TANÁCSADÁS: életpálya, grafológiai, önéletrajzi, adó- és vállalkozási, munkajogi, külföldi tanulmányok, ösztöndíjak; életvezetés, személyiségfejlesztés, pályaorientáció, karrier+

ONLINE TESZTKITÖLTÉS – ÉRTÉKELŐ BESZÉLGETÉSEK

WORKSHOPOK

TRÉNINGEK

ÁLLÁSAJÁNLATOK, SZAKMAI GYAKORLATI HELYEK KÖZVETÍTÉSE

 

RENDEZVÉNYSZERVEZÉS

Miskolci Egyetemi Állásbörze, Szakmai Gyakorlati Börze, Állásbörze Felkészítő Napok, cégprezentációk, szakmai napok.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek