2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Milánó mega Szcientológia egyháza megnyitotta kapuit

Milánó mega Szcientológia egyháza megnyitotta kapuit

Október 31-én emberek ezrei gyűltek össze ünnepelni Olaszország kulturális és divatfellegvárában, Milánóban, amely mostantól a bolygó legnagyobb ideális Szcientológia egyházának ad otthont.

A múlt szombati megnyitón olasz szcientológusokból, vendégeikből és méltóságokból álló, mintegy 8000 főt számláló tömeg gyűlt össze, hogy együtt éljék át amikor lehullik a szallag az új ideális épületről. Az Egyház alapterülete mintegy 10 000 négyzetméter, amely egy több mint 6000 négyzetméteren terül el és egy 2000 négyzetméteres udvart ölel körül.

A szcienológus hívőkhöz számos olyan olasz vezető is csatlakozott, akik eltökélten működnek együtt az Egyházzal egy jobb világ építésében. Ezt a szenvedélyt közvetítette a pódiumra lépő Gianfranco Tucci is, Milánó városi tanácsosa; Marcello Arena, a Milánó Fővárosi Rendőrségének sportfoglalkozási igazgatója; Carlo Proserpio, a Szakszervezetek Észak Milánói Tanácsának elnöke; Gelek Yakar, a Mandala Tibeti Kulturális Örökség Központjának elnöke; valamint Fabio Bergomi, Milánói Fővárosi Önkéntesség Igazgatótanácsától.

Milánó városi tanácsosa a következő szavakkal köszöntötte az Egyházat új épületében: „A Szcientológia Egyház ilyen nagymértékű jelenléte nemcsak a kerület szociális és kultúrális sokszínűségéhez járul hozzá, hanem egy szellemi tájékozódási pont és találkozó hely mindazoknak, akik jobbá szeretnék tenni az életüket maguk és a benne lévők számára. Ezért kérem, fogadják mélységes köszönetem és maradandó támogatásomat.”

Milánó Fővárosi Rendőrségének sportfoglalkozási igazgatója kiemelte a város és az Egyház partnerkapcsolatát az egész városra kiterjedő drogfelvilágosítással kapcsolatban: „Az Egyházuk igazság a drogokról programja miatt felettébb nagyra tartom a Szcientológusokat. Bámulatos, amit önök csinálnak. Meggyőződésem, hogy a közrendi szervek és az önkéntesek erejének egyesítése valódi javulást fog hozni a társadalomban. Ennek szellemében nagyon szeretném ha a jövőben az önök rendezvénytermében tarthatnánk a helyi rendőrség kongresszusait és rendezvényeit. Örömmel szerveznénk minden eseményünket ide!”

Következőnek a Mandala Tibeti Kulturális Örökség Központjának elnöke lépett a szószékhez, aki a Szcientológia alapítójának, L. Ron Hubbardnak a toleranciára és kölcsönös tiszteletadásra kifejtett hatását hangsúlyozta: „Mr. Hubbard műveit milliók olvasták és hallgatták világszerte. Hálával tartozunk munkásságáért. Szavaiban az előtte járó gondolkodók bölcsessége tükröződik. Én személyesen csak köszönni tudom neki, hogy inspirálja a Szcientológusokat és egy nemzetközi mozgalmat hozott létre, amely tiszteletet hoz el minden élő számára, nemcsak Olaszországban, hanem az egész világon.”

A Szakszervezetek Észak Milánói Tanácsának elnöke a Milánói Egyház lelkészeiben olyan emberekre talált, akiknek egyezik a közösségről kialakított ideális képe, és elkötelezetten végzik a munkájukat, hogy el is érjék azt: „Ebben az új Egyházban olyan emberek vannak, akik jobbá akarják tenni a társadalmat. Olyan emberek, akik hatékonyan harcolnak a drogok ellen, és helyreállítják azokat az erkölcsi értékeket, amelyeket mindannyian igaznak és fontosnak tartunk. Reménykedem benne, hogy a továbbiakban is segítenek nekem egy ideális területet létrehozni Milánó ezen részéből – egy olyan kerületet, ahol az emberek tiszteletben, egymást segítve és virágzóan élhetnek. Köszönöm önöknek, amit eddig tettek, és amit még ezután tenni fognak.”

Végül Bergomi úr, a Milánói Fővárosi Önkéntesség Igazgatótanácsától ismerte el a Szcientológia Polgárvédelmi Önkéntes Közösség munkáját — ez egy olyan Szcientológia Önkéntes Lelkész csoport, amelyik katasztrófa esetén helyszíni feladatokat lát el: „Amikor tavaly novemberben a Seveso River elöntötte az árterét, önök az első riasztásra reagáltak és az éjszaka közepén érkeztek a helyszínre. Ragyogó lelkesedéssel minden önöktől telhetőt megtettek, hogy segítsenek másoknak. Ezért én messzemenőkig hálás vagyok, hogy önök ilyen mértékben hozzájárulnak Milánó városunk önkéntes mozgalmához!”

Az épületegyüttesben található egy minden igényt kielégítő étterem és egy kávézó is. A milánói kápolna a legnagyobb az ideális egyházak között, amely vasárnapi szertartások, esküvők, valamint bármely felekezet számára közösségi rendezvények helyszínéül szolgál.

A hatalmas Közönség Információs Központ több mint 500 filmen keresztül mutatja be a Szcientológia vallás hittételeit és gyakorlatait, valamint az alapító, L. Ron Hubbard életét és örökségét. Ugyanitt részletes bemutató látható az Egyház által szponzorált humanitárius programokról. Ezek között található bolygószintű emberjogi felvilágosító program, széleskörű drogfelvilágosító, megelőző és rehabilitációs program; oktatási központok bolygószintű hálózata; és a Szcientológia Önkéntes Lelkész program, amely mára a világ legnagyobb önkéntes segélycsoportjává nőtte ki magát.

A Milánói Ideális Egyházban további termek találhatóak, valamint egy teljes szint szolgál a Szcientológia szellemi tanácsadás – az auditálás – végzésére.

További információ: www.szcientologia.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek