2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Megújult a közművelődési koncepció

A helyi identitástudat erősítése és a városi rendezvények átszervezése a célja annak a közművelődési koncepciónak, amelyet a márciusi képviselő-testületi ülésen fogadott el Mezőkövesd városvezetése. A koncepció intézményenként, szervezetenként mutatja be a jelenlegi állapotot és a megvalósításra váró feladatokat. A városvezetés új, a közművelődési és kulturális feladatellátásról szóló stratégiájában a fő irányvonalakat és célokat is meghatározta. Az egyik alapelv, a helyi identitástudat erősítése és az ezt elősegítő tantárgyak beépítése az iskolai tanrendbe. Ennek az előkészületi munkálatai már folyamatban vannak.
A koncepció másik kiemelkedő alapelve  a társadalmi részvétel erősítése a különböző programokon. Emellett az Önkormányzat igyekszik súlyozni a település rendezvényeit úgy, hogy egy hétvégén többféle programmal várják majd az itt élőket, a turistákat.
A közművelődési feladatokat egyrészt az iskolák, a könyvtár, a civil szervezetek, valamint a Közösségi Ház, másrészt pedig az egyházak, az egyesületek és az alapítványok végzik. Ezeket a szervezeteket a korábbi években is támogatta az Önkormányzat, azonban a most elfogadott koncepció alapján a finanszírozás módja is megváltozik. A módosítás értelmében az Önkormányzat ezentúl elsősorban nem a működést, hanem a programok megszervezését finanszírozza majd.
Ezen a területen fontos szerepe van még azoknak a vállalkozóknak és cégeknek is, amelyek az elmúlt esztendőkben is nagy mértékben támogattak egy-egy rendezvényt. A városvezetés reméli, hogy a gazdasági szereplőknek ez a segítsége és hozzáállása a jövőben is megmarad, esetleg tovább bővül.  

M. Zs.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…