2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Megszépült a Hámori Waldorf Iskola

Az intézményben önkénteskedtek a Budapest Bank munkatársai

A Hámori Waldorf Iskola újonnan kapott épületében végeztek felújítási munkákat a Budapest Bank miskolci fiókjának munkatársai a Törődés Napja önkéntes akció keretében. Az eseményt a pénzintézet idén tavasszal minden eddigi rekordot megdöntve összesen 28 helyszínen rendezi meg.

A Budapest Bank nemcsak a pénzügyek terén, hanem a társadalom és a környezet javítását célzó kezdeményezések kapcsán is fontosnak tartja a felelős gondolkodást. Az önkéntességnek nagy hagyománya van a banknál: ennek jegyében rendezik meg a Törődés Napja programsorozatot másfél évtizede, évente két alkalommal. Az akciók a gyermek- és ifjúsági, valamint oktatási és egészségügyi intézmények támogatását, a helyi lakosok életkörülményeinek és környezetének javítását célozzák, és segítséget nyújtanak a különböző civil kezdeményezések megvalósításához. A bank munkatársai által végzett kétkezi munkán túl a pénzintézet anyagilag is hozzájárul a munkálatokhoz.

„A miskolci Waldorf Iskola gimnazistái az Önkormányzattól használatra kapott Sas utcai épületben kezdik meg a tanévet szeptembertől. Az épület felújításában a tanulók szülei tavaly novembertől segédkeznek, mivel az iskola anyagi erőforrásai korlátozottak. Ezért gondoltuk úgy kollégáinkkal, hogy nagy segítséget jelentene az intézménynek, ha részt vennénk a felújítási munkálatokban, így közel 20 munkatársunkkal az ablakok tisztítását végeztük, takarítottunk, illetve törmeléket távolítottunk el az iskola környezetéből”- mondta Kiss Beáta, a pénzintézet miskolci fiókjának vezetője.

A Budapest Bank társadalmi felelősségvállalási stratégiájában kiemelt helyen szerepel a pénzügyi tudatosság, a kultúra és szellemi élet, az oktatás fejlesztése, valamint a szociálisan hátrányos helyzetűek támogatása. A „Budapest Bank Budapestért” és a „Budapest Bank az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért” Alapítványokkal, valamint a „Budapest Bank Békéscsabáért” Programmal az elmúlt 24 évben összesen mintegy 900 millió forinttal támogatta a közérdekű kezdeményezéseket.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek