2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A Jobbik a Régiók Bizottságában: nem kellenek bevándorlók

Múlt héten tárgyalta a Régiók Európai Bizottsága az EU migrációs problémájáról szóló jelentéstervezetet. A rapportőr a véleményt az Európai Bizottság szájíze szerint írta meg, de a tagoktól rengeteg írásbeli módosító indítvány érkezett, amelyek jelentős részben nem a Bizottság álláspontján voltak. A közgyűlés elnöke igyekezett az ülés végére hagyni az előterjesztést, hogy lehetőleg minél kevesebb képviselő legyen jelen a napirendi pontnál.
A tárgyalt napirendeknél azonban sikerült bevándorlásellenes hangulatot kelteniük a képviselőknek. A csehek pártállástól függetlenül negatívan értékelték a folyamatokat. Samu Tamás jobbikos delegált hozzászólásában kifejezte azt, hogy Magyarország nem bír el a bevándorlók tömegével és nem kér belőlük. Árgyelán János jobbikos delegált egy korábbi napirendnél hozzászólásával sikeresen leszavaztatott egy módosító indítványt, amelynek lényege az lett volna, hogy az „illegális bevándorló” kifejezés helyett használják a „rendezetlen jogállású”-t.

Így többségbe kerültek a bevándorlásellenes hozzászólások. Markku Markkula néppárti elnök erre számítva korlátozta a hozzászólásokat 1 percben, és látva az ellenállást, egyszerűen lezárta a hozzászólásokat, majd elnapolta a napirend tárgyalását.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek