2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Meggyújtották a adventi gyertyákat Mezőkövesd

Beköszöntött az Advent, a várakozás és a felkészülés időszaka. Mezőkövesden idén is közös gyertyagyújtásra invitálták a városiakat Advent első és második vasárnapján.

Advent, vagyis Adventus Domini magyarul az Úr eljövetele, vagy röviden: Úrjövet. Advent az Úr kegyelemhozó eljövetelére való felkészülés időszaka. Jézus születésének közeledtét, az Adventot nem csak családunkkal, hanem városi szinten is megünnepelhetjük, így érezve az összetartozást.
Így történt Mezőkövesden is. A településen gyönyörű műsorral kedveskedtek az általános iskolások az Advent első vasárnapján összegyűlt közönségnek. A megható műsort követően dr. Berkes László plébános megáldotta a hatalmas adventi koszorút, melyet a Kertbarát Egyesület áldozatos munkájának köszönhet a város. A gyönyörű beszéd közben a koszorún meggyújtották az első gyertyát, mely azt üzeni mindenki számára, hogy elkezdődött a felkészülés időszaka.
A csodálatos műsor és a gyertyagyújtás után mindenkit vendégül láttak egy forró teára vagy forralt borra, a gyermekek pedig szaloncukrot is kaptak ajándékba.

Advent második vasárnapján, december 4-én szintén délután fél ötre várták a közösen ünneplőket a szervezők. Ez alkalommal a Szent László Ifjúsági Kamarakórus, a MASZK, az Egészségklub görögtánc csoportja adott elő szívet-lelket melegítő műsort. A közös éneklés után pedig meggyújtották a második gyertyát is az adventi koszorún.
Advent harmadik vasárnapjára, december 11-ére is nagy szeretettel várnak mindenkit a szervezők, amely keretében a Zeneiskola tanárainak műsorát, a Matyó Néptáncegyüttes bemutatóját, a Mezőkövesdi Színészeti Egyesület előadást tekintheti meg a közönség.
A gyertyagyújtások után minden alkalommal forró teával, forralt borral, szaloncukorral várták a közös ünneplésen résztvevőket.

P. V.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek