2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
Megfilmesítik Robert Capa életét

Megfilmesítik Robert Capa életét

Megfilmesítik Robert Capa életétMegfilmesítik Robert Capa magyar származású világhírű fotós, haditudósító életét, a mozit Michael Mann rendezi – jelentette hétfőn a Variety című amerikai filmes szaklap. A szereplők kiválasztása még folyamatban van, a forgatókönyv megírását azonban már rábízták Jez Butterworth-re, aki jelenleg éppen James Brown zenészről, a 20. század egyik legjelentősebb popénekeséről ír filmet Spike Lee számára. A Variety értesülése szerint a Columbia Pictures számára készülő film Susana Fortes spanyol írónő ‘Robert Capára várva’ című, idén megjelent díjnyertes regényén alapul, amely a 20. század egyik legjelentősebb fotósának tartott Capa és az első női háborús fotós, Gerda Taro viszonyára helyezi a hangsúlyt.
 
A cselekmény 1935-ben, Párizsban kezdődik, a két főhős, a Magyarországról emigrált Capa és a Németországból menekült Taro találkozásával. A románc csak rövid ideig tart, mert Gerda Taro 1937-ben életét veszti a spanyol polgárháborúban.

Michael Mann (Közellenségek, Aviátor, Ali, Collateral – A halál záloga) már régóta dédelgette a Capa-film tervét, s most a spanyol írónő regényében megfelelő kiindulási pontot talált hozzá.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek