2024. 04. 29. hétfő

Péter
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Ma volt az első előadás a Szépkorúak Akadémiáján

Ma volt az első előadás a Szépkorúak Akadémiáján

Idősgondozás, gazdasági fejlődés, konfliktuskezelés – egyebek közt e témákkal folytatódik a Szépkorúak Akadémiája második félévének előadássorozata a Miskolci Egyetemen február 11-étől. Az országban elsőként indult kezdeményezés nagy sikernek örvend, a folytatásban 26 újabb előadás várja a kurzus hallgatóit. Az UNESCO égisze alatt a XX. század második felében fogalmazódott meg hivatalosan a tudástársadalom és az egész életen át tartó tanulás (life long learning) szerves egybetartozása. Magyarországon is megtörtént e témában a nemzeti stratégia kidolgozása, melyben az utóbbi időben hangsúlyozottan szerepelt a nyugdíjas korúak bevonása a programba, mivel egyre nagyobb igény jelentkezett az idősebb korosztály tagjai körében a személyiséggazdagító ismeretszerzési lehetőségek iránt.

A Miskolci Egyetem az Európai Unió gerontológiai programjához kapcsolódva a MINŐIES Alapítvánnyal együttműködve 2009 szeptemberében hirdette meg a Szépkorúak Akadémiája programsorozatát. Ennek keretében, kihasználva az universitas jellegéből adódó, széles körű tudományterületek adta lehetőségeket, számos közérdeklődésre számot tartó, tudományos ismeretet kínál a jelentkezőknek, az 50 év feletti, legalább érettségivel rendelkező, tanulni vágyó érdeklődőknek.
Az újabb tanév az egyetem tanulmányi időrendjének megfelelően 2010 szeptemberében indult ismét.

A 102 hallgató már az első félévben is egyedülálló ismeretekre tehetett szert a Miskolci Egyetem professzorainak, oktatóinak jóvoltából. Az újabb félév egyebek mellett az anyagtudomány, a zenetörténet, az idősgondozás, a gazdasági fejlődés, az űrkutatás, a boszorkányüldözés, a környezetvédelem témakörében kínál érdekes és aktuális ismereteket hallgatóinak.

Az előadásokat péntek délutánonként 13.00 és 17.30 óra között tartják.

Az akadémia második félévében 13 alkalommal mintegy 26 előadás várja a 102 hallgatót február 11. és május 13. között. A tanév befejeztével a kurzuson minimálisan 90 százalékban megjelent hallgatók certifikációt kapnak a képzés elvégzéséről.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ukrán gyerekek a Ráth-villában
Már három alkalommal fogadott az Iparművészeti Múzeum múzeumpedagógiai osztálya a háború miatt jelenleg hazánkban élő ukrán gyerekeket kifejezetten ne…

További cikkek

Ukrán gyerekek a Ráth-villában
Már három alkalommal fogadott az Iparművészeti Múzeum múzeumpedagógiai osztálya a háború miatt jelenleg hazánkban élő ukrán gyerekeket kifejezetten ne…