2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

KultúrBónusz

KULTÚRBÓNUSZ – MÚZEUMPEDAGÓGIAI KÍSÉRLETI PROGRAM A HÁTRÁNYOS HELYZETŰEK FELZÁRKÓZTATÁSÁÉRT
A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek projekt kísérleti programjának célja, hogy növelje a közoktatásban érintett valamennyi csoport, kiemelten a hátrányos helyzetű gyerekek múzeumokhoz való hozzáférését, erősítse az iskolai területre vonatkozó kulturális alapellátást.
A KultúrBónusz kísérleti programban, 2018. novembertől 2019. decemberig Észak-Magyarország és Észak-Alföld régióinak 40 közoktatási intézménye és 35 muzeális intézménye működik közre, a megvalósítás során 6000 fő vesz részt a múzeumok által kínált foglalkozásokon.
A mintaprojektben részt vevő általános és középiskolás diákok a tanórákhoz és a Nemzeti Alaptantervhez kapcsolódó, a múzeumban megvalósított múzeumpedagógiai programokon ingyenesen vehetnek részt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…